– God ressursutnyttelse med Rask psykisk helsehjelp i kommunene

– God ressursutnyttelse med Rask psykisk helsehjelp i kommunene

Nyhet / Publisert: 25. juni 2024.   Endret: 28. juni 2024

Behandling og hjelp som kan tilbys av flere - og i kommunene - blir viktig. I Oslo i juni holdt Marit Mørch Jacobsen et foredrag om løsningen Rask psykisk helsehjelp, som er både kunnskapsbasert og kan skaleres.

Marit Mørch Jacobsen og illustrasjon trekant av lilla lysende streker

LØSNING FOR FREMTIDEN: Et system for måling og evaluering som er under utvikling (registreringsordning) og muligheten RPH gir til å skalere behandling og tjenester (mixed care) gjør Rask psykisk helsehjelp særlig egnet for å møte fremtidens krav, fortalte Marit Mørch Jakobsen i et foredrag på NFKTs jubileumskonferanse i juni (FOTO: Anine Finnerud/KI genert illustrasjon v/Copilot). 

LØSNING FOR FREMTIDEN:...
Kognitiv adferdsterapi
  • Behandlingen i RPH bygger på kognitiv atferdsterapi i form av undervisningsbaserte kurs, veiledet selvhjelp, behandlingsgrupper og individuell psykoterapi. 
Norsk forening for kognitiv adferdsterapi (NFKT) 30 år
  • 14. juni, 2024, feiret Norsk forening for kognitiv adferdsterapi (NFKT) 30 års jubileum med fire webinarer og en jubileumskonferanse på Litteraturhuset i Oslo. 
  • NFKT underviser i kognitiv terapi gjennom et opplæringsprogram og gir veiledningsstøtte til team i drift. 
  • I arbeidet med å iverksette Rask psykisk helsehjelp får kommunene fire former for tjenestestøtte, gitt i samarbeid mellom Helsedirektoratet, NAPHA, Norsk forening for kognitiv adferdsterapi (NFKT) og Folkehelseinstituttet:
MARIT MØRCH JACOBSEN: – I Rask psykisk helsehjelp får befolkningen ikke bare individuell terapi, men veldig mange andre typer hjelp, og dette er ressursbesparende, forklarer Marit Mørch Jacobsen.

Mer om

nyheter rask.psykisk.helsehjelp kognitiv.terapi norsk.forening.for.kognitiv.terapi napha

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen