Pil tilbake Kurs og konferanser
21. Nov  -  22. Nov
1920x1080 Sammen

Pasientsikkerhetskonferansen 2024

Digitalt / fysisk Nasjonalt Konferanse
Pasientsikkerhetskonferansen har som mål å inspirere til arbeid med pasient- og brukersikkerhet og forbedring i helse- og omsorgstjenestene. Konferansen skal stimulere til samtaler og være en arena der du kan gi og få kunnskap, råd og verktøy.
Dette lærer du om

Årets Pasientsikkerhetskonferanse arrangeres på The Qube ved Gardermoen 21. og 22. november. Det er i hovedsak en fysisk konferanse, men plenum og et lite utvalg av parallellsesjoner blir strømmet for dem som følger konferansen digitalt.

I år blir det også en pre-konferanse som retter seg mot ledere. Den arrangeres 20. november. 

Flere av temaene er svært interessante for ansatte i psykisk helse- og rustjenesten, for eksempel paralleller om forebygging av selvmord i psykisk helsevern for voksne, og digitalisering og persontilpasset behandling inne psykisk helse og rus.

Plenum dag 1 

Ledelse er en av faktorene som tydeligst viser sammenhengen mellom hvordan pasient- og brukersikkerhetsarbeid prioriteres og hvilke struktur og kultur som finnes for dette arbeidet i en organisasjon.

Plenum dag 2 

Helsepersonellkommisjonen har pekt på utfordringsbildet for helsesektoren i tiden som kommer, med en aldrende befolkning og et behov for ressurser som neppe kan møtes. Samtidig ser vi en rivende utvikling i digitalisering, velferdsteknologi og kunstig intelligens.

Paralleller 

Det blir et vidt spekter (34) av faglige paralleller, med gode og praktiske eksempler fra både kommuner og sykehus. Alle har fokus på pasient- og brukersikkerhet innenfor ulike fagområder og perspektiver. 

Les mer om konferansen her.

 

  • torsdag
    21. Nov
    Kl: 10:00 - 15:00
    Sted: Gardermoen + digitalt/stream
  • Arrangør
    Helsedirektoratet
  • Målgrupper
    Ledere og ansatte