Helsedirektoratet ønsker brukernes tilbakemeldinger om hvordan de opplever det kommunale tilbudet. NAPHA oppfordrer til deltakelse i undersøkelsen KOMHELSE 2018.
KOMHELSE 2018: – Vi ønsker svar fra så mange som mulig, for å få et reelt bilde av brukernes opplevelse av tilbudet i kommunene, sier Silje Kaspersen, forsker ved SINTEF.
KOMHELSE 2018: – Vi ønsker svar fra så mange som mulig, for å få et reelt bilde av brukernes opplevelse av tilbudet i kommunene, sier Silje Kaspersen, forsker ved SINTEF.
SINTEF gjennomfører undersøkelsen på vegne av Helsedirektoratet. De ønsker hjelp fra ansatte i tjenestene som kan videreformidle informasjon om undersøkelsen.
Alle som har vært i kontakt med kommunale tjenester på grunn av psykisk helse – eller rusutfordringer, vold eller overgrep blir oppfordret til å dele sine erfaringer med tilbudet ved å svare på undersøkelsen KOMHELSE 2018.
Gå til undersøkelsen på sintef.no/komhelse
Det tar 10-20 minutter, avhengig av tid viet svar på åpne spørsmål.
Undersøkelsen er den første i sitt slag ved at den er landsomfattende, tar for seg denne målgruppen og har kommunale helsetjenester som utgangspunkt.
Forskerne vil danne et bilde av hvordan tilbudet oppleves av de som bruker det. Undersøkelsen retter seg mot innbyggere i alle landets kommuner som har mottatt kommunale helsetjenester for utfordringer knyttet til psykisk helse, rus, vold eller overgrep.
Det er to undersøkelser med ulike svarskjema, et for vokse og et for barn og unge under 16 år.
Egne spørsmål i undersøkelsen handler om psykologer i kommunene, hvordan møtene med psykolog har foregått, i hvilken grad brukerne er fornøyd, samt åpne spørsmål om hva de er fornøyd eller misfornøyd med i det tilbudet.
For å få et reelt bilde, ønsker forskerne svar fra så mange som mulig. Resultatene vil bli presentert i en forskningsrapport sent på høsten 2018. De blir også presentert i vitenskapelige publikasjoner.
Undersøkelsen er nettbasert. Du som svarer skal ikke oppgi noen personopplysninger, hvilken kommune du bor i, eller navnet på de som jobber i kommunehelsetjenesten. De ansatte i tjenestene vil ikke få tilgang til svarene. Forskere ved SINTEF som analyserer spørreundersøkelsen og oppsummerer resultatene, har taushetsplikt. Personvernombudet for forskning (NSD) har godkjent at prosjektet kan gjennomføres.
NAPHA har gitt tilbakemeldinger på spørreskjemaet og Helsedirektoratets Brukerråd har også fått anledning til å gi innspill.
Spørsmål om undersøkelsen: Kontakt: Silje L. Kaspersen, forsker: silje.l.kaspersen@sintef.no, telefon: 950 88 303
Tekniske spørsmål: Får du for eksempel ikke åpnet undersøkelsen? Kontakt: Sentio Research, e-post: post@sentio.no, tlf.: 905 48 892.
Gå til undersøkelsen på sintef.no/komhelse. Den pågår i mai, juni og juli.
– Veldig få kommuner har en strategi for å beholde seniorer i arbeid. Her er det en jobb å gjøre.
– Norge får flere eldre og færre yngre og vil komme til å mangle arbeidskraft. Men mye kan gjøres, for å forebygge dette.
– Flere enn vi har trodd har nytte av bare en time. Det er lett å ta kontakt via portalen på kommunens nettside
Hva er egentlig forsvarlig psykisk helsehjelp, og hva er uforsvarlig? Dette var ett av temaene på en ledersamling i Lillestrøm nylig
– Vi har ryddet i tilbudene, slik at det skal bli enklere for de som bor her i kommunen å bruke oss
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforsking AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på napha.no?