Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 21

Siste nytt

Irene Norheim
Lærer å leve godt med bipolar lidelse Aktuell konferanse. 250 pasienter med bipolar lidelse gir nesten full score til behandling med psykoedukasjon. Tilbudet presenteres på konferanse 12.-13. juni.
Tilskuddsmidler - psykolog i kommunen
Lyser ut tilskudd til psykologer i kommunene igjen! Søk tilskuddsmidler!. Nå kan flere kommuner søke midler til å ansette psykolog. Helsedirektoratet lyser ut 28 mill. og prioriterer kommuner med unge asylsøkere.
Kommunene fornøyde med å ansette psykolog, mann, dame, psykisk helsearbeid
Kommunene fornøyde med å ha ansatt psykolog Nyheter. Ni av ti kommuner har oppnådd målene med å ansette psykolog. Se tall på hvordan psykologkompetansen blir brukt.
Camilla Johansen
Fikk fart på kommunens arbeid for og med pårørende Samarbeid med pårørende. Lavterskeltibud for pårørende og praktisk veileder for ansatte var blant resultatene, men nå er Pårørendeprosjektet i Bodø lagt ned.
elverum
Hjem Først-prosjektet i Elverum funker Housing First. Fra fullt kaos til rydda kjøkkenbenk og rusfrihet. Hjem først-prosjektet i Elverum gir resultater.
Charlie Dorman
Arbeid er nøkkelen til egen bolig Konferanse. -Jeg ansetter hjemløse, sier Charlie Dorman. Han tror verden ville vært et bedre sted om flere hadde gjort det.
hjemløs
Mysteriene på gata Er hjelpere ofte litt blinde? Ser man egentlig traumene som har rammet menneskene man møter?
svart hvit foto av frokostrester, kjøkkenbenk og vindu
Tvinges pasientgruppe ut på anbud? Kronikk. Kommunene sliter med å få på plass et tjenestetilbud til de med alvorlige psykisk helse- og rusutfordringer. SPoR har kartlagt hvorfor.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Boka susanne
Susanne Bargmanns grunnbok om Feedback-informed treatment Verktøy. Ny fagbok på dansk om FIT - nyttig for både fagutøvere og ledere
Skjermbilde_Manual 5
FIT-manual 5: Ulike målgrupper og kontekst Verktøy. FIT-manual 5 handler om hvordan man møter brukerne der de er i livet, selv om dette innebærerer å gå i en ubehagelig eller ukjent retning.
Barn, vold og traumer - Universitetsforlaget
Hjelp til traumeutsatte barn og unge Barn og unge. Hvordan møte barn som utsettes for traumer? 18 forfattere gir oss kunnskap.