Adventure and Wilderness Therapy med røtter og fremtid

Adventure and Wilderness Therapy med røtter og fremtid

Publisert: 23. august 2017.   Endret: 06. april 2022

Kanadiske Nevin J. Harper spår en positiv fremtid for Adventure and Wilderness Therapy i Norge og Norden. Fagfeltet tar utgangspunkt i aktivitet og opplevelse i natur og villmark som behandling innenfor psykisk helse og rus.

Camp Bragdøya2

TILBAKE TIL RØTTENE: På konferansen Camp Bragdøya fortalte kanadieren Nevin Harper om hvorfor Adventure og Wilderness Therapy er så relevant. (Foto: Alexander Dørum)

TILBAKE TIL RØTTENE: P...
Dr. Nevin Harper

Dr. Harpers forskning omfatter teori, prosesser og resultater knyttet til bruk av opplevelse og natur i terapi. Internasjonalt er dette mangfoldige fagfeltet med samlet under paraplybetegnelsen «Adventure and Wilderness Therapy».

Selv vokste han opp tett på den canadiske villmarken, Rainbow Lake, en liten by med 450 innbyggere. Den ligger nær den mer kjente Great Slave Lake, Han er i dag leder for ., «Adventure Therapy, International Committe», og arbeider i dag, som associate professor ved UVIC, University of Victoria, SCYC, School of Child and Youth care. Han er sertifisert som villmarksterapeut, og har jobbet som leder, trener og guide i mange natur- og villmarks- baserte programmer for bruk i terapi og intervensjon, og han har blant annet arbeidet med gruppen unge kriminelle i fengselssystemet eller under deres døgnopphold på institusjon. Ved sitt tidligere arbeidssted, Camosun College, utviklet han «The Post Degree Diploma In Adventure Education ». Han har også ledet friluftslivsbaserte skoler i Andesfjellene for unge voksne som lærer å leve i naturen og utvikle en reflekterende praksis. Han er nå aktiv i utvikling av «Child and Nature Allianse of Canada» og «Canadian Adventure Therapi Symphositum».

Naturcamp foto: Alexander Dørum
Møte med Dr.Nevin Harper

Mer om

villmarksterapi forebyggende.helsearbeid salutogenese recovery helsefremmende.arbeid fysisk.aktivitet foredrag friluftsliv utendørsterapi

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen