Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 20 og 21

Siste nytt

Carina Ribe Fernee og Leif Roar Kalleberg
Verdens ledende friluftsterapi-miljøer til Norge om to år Bruk av naturen som arena for terapi får økt oppmerksomhet. I 2021 kommer 500 eksperter på dette fra alle verdensdeler til Agder.
Knust tallerken
Alvorlige svakheter i tjenestene til personer med samtidig rusproblem og psykisk lidelse Tilsyn med tjenester til ROP. Helsetilsynets rapporter etter tilsyn med både kommune- og spesialisthelsetjenester gir grunn til bekymring
bjørli
-Folkehelse er populær politikk! Folkehelse. Ordfører i Eid kommune i Sogn og Fjordane, Alfred Bjørlo, tenkjer at folkehelse er noko av det aller viktigaste dei driv med.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

erfaringskonsulent bergen
-Jeg var en knakende morsom sputnik i rusmiljøet i Bergen Erfaringskonsulent. -I et liv er alkymi mulig. Å gjøre gråstein om til gull, sier erfaringskonsulent i Bergen kommune, Frode Tony Bodin
biong
Biongs tips til den som skal ansette psykisk helsearbeidere Recovery. Relasjonsarbeidet. Hverdagslivet. Er vi ikke opptatt av det, og sjekker om livskvaliteten bedrer seg, er vi ikke recovery-orientert
Marthe Løkken
Gikk nye veier for å hente inn og bruke kunnskapen fra brukere og pårørende Foredrag - brukermedvirkning. Foredrag med Marthe Løkken, erfaringskonsulent i Lillehammer. Brukerinvolvering - vår modell.
Bil i gjørme
Bakkestart når livet butter Blogg. Workshopen BakkeSTART kan gi deg startkablene du trenger når livet er som en motbakke, og du kveler motoren hver gang du vrir om nøklene.
59972454_2081551892148208_654904193911357440_o
Let's live well in Ruschcliff - om hvordan et lokalsamfunn satte seg i bevelgelse Julie Repper forteller om prosjektet som løste fastlegenes gåte. Live Well-modellen er evaluert og hjelper ensomme og langvarig syke.