RØROS: – Det er kjekt å ha funnet ut hva brukerne våre vil ha. Da kan vi jobbe mer målrettet

RØROS: – Det er kjekt å ha funnet ut hva brukerne våre vil ha. Da kan vi jobbe mer målrettet

Praksiseksempel / Publisert: 22. mars 2023.   Endret: 17. januar 2024

Røros kommune har sjekket hva brukerne av psykisk- helse og rustjenestene savner, og hva de setter pris på med hjelpen de får. Svarene peker på flere interessante retninger.  

røros

AKTUELT: Les om hvordan Røros kommune utførte undersøkelsen, og sjekk ut om dere kan gjøre noe lignende i deres kommune. Fra v. : Sølvi Foss Nyrønning, avdelingsleder, og Vilde Bye, miljøterapeut i psykisk helse og rustjeneste i Røros kommune. (FOTO: Anne Kristiansen Rønning/ NAPHA)

AKTUELT: Les om hvordan R&osl...
Psykisk helse- og rustjenesten i Røros kommune

  • Røros kommune har 5572 innbyggere.
  • 11 ansatte, totalt utgjør staben rundt 9,5 årsverk.
  • Yter tjenester til forskjellige mennesker fra 18 -100 år, med et bredt spekter av ulike utfordringer.
  • Følger opp alt i fra «mannen i gata», som kommer til tjenesten for støttesamtaler på grunn av sorg etter dødsfall i nær familie, til hun som har behov for hyppig oppfølging i hjemmet da hun på grunn av rusmisbruk ikke klarer å stå i egen bosituasjon, jobb og relasjoner.
  • Per dags dato ytes tjenester mandag til fredag fra klokken 08.00 til 15.30, men man ser at deler av brukergruppen har behov for oppfølging utover den ordinære åpningstiden.
  • I 2021 hadde man totalt 147 nye henvisninger. Dette var en økning på 47 prosent fra 2019 og 2020. Her ser man en tydelig sammenheng med korona og de restriktive tiltakene som befolkningen har levd med. Det er usikkert hvordan trykket på psykisk helse- og rustjenesten blir fremover.

 

 

Mer om

god.hjelp.i.et.brukerperspektiv kropp.i.psykiskhelsearbeid salutogenese små.kommuner bolig brukerinvolvering psykisk.helse.og.rus røros trøndelag utendørsterapi

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen