Ytringsfrihetspris til Hvite Ørn og psykiater

Ytringsfrihetspris til Hvite Ørn og psykiater

Publisert: 09. desember 2011

Psykiater Trond Aarre og Jan-Magne Sørensen, styreleder i brukerorganisasjonen Hvite Ørn, tok i mot pris for arbeid som fremmer ytringsfrihet i psykisk helsevern.

Jan Magne Sørensen og Trond Aarre, prisvinnere
SAMMEN FOR YTRINGSFRIHET: -Jeg er glad for å dele prisen med en frittalende og talefør person som står for noe som er såpass fjernt fra mainstream psykiatri, sier Trond Aarre (t.h.). I dag var både han og Jan-Magne Sørensen (t.v.)fra organisasjonen Hvite Ørn prisvinnere.
SAMMEN FOR YTRINGSFRIHET: -Je...
Prisen til fremme av ytringsfrihet i psykisk helsevern
  • Første gang delt ut i 2001. Den deles ut årlig og består av en prissum på kr.10.000,-.
  • Går til en person, institusjon eller organisasjon som har utmerket seg gjennom sitt arbeid med å aktualisere retten til den frie ytring samt betingelsene for dette i psykisk helsevern som system og den praksis som finner sted der. Samtidig bør prisvinneren ha pekt på forslag til endringer som kan ivareta en grunnleggende respekt for mennesket, dets integritet og rett til ytring, medbestemmelse og deltakelse i behandlingssamarbeidet.
  • Tidligere prisvinnere er Tormod Bakke, Mental Helse, Tayyab M. Chodri, Arnhild Lauveng Mette Ellingsdalen, Ragnhild Storstein Spilker, Sigrun Tømmerås, Gro Hillestad Thune og Hege Orefellen.
  • Stiftelsen til fremme av ytringsfrihet innen psykisk helsevern deler ut prisen.

 

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen