Ny recovery-behandling på full fart inn i Norge

Ny recovery-behandling på full fart inn i Norge

Publisert: 24. mai 2013.   Endret: 20. desember 2017

Et nytt og lovende behandlingsprogram om livsmestring og recovery for personer med schizofreni, bipolar lidelse og depresjon, er nå på full fart inn i Norge. Brukerens egne mål er utgangspunkt for behandlingen.

F.v. Karina Egeland, Susan Gingerich og Kristin Heiervang

FIKK AMERIKANSK RECOVERY-INSPIRASJON: Den amerikanske klinikeren og forfatteren Susan Gingerich (midten), flankert av Karina Egeland (t.v.) og Kristin Heiervang (t.h.). De to sistnevnte er psykisk helsevern-forskere ved Ahus. FOTO: Gretha Evensen/NAPHA.

FIKK AMERIKANSK RECOVERY-INSP...
Illness Management and Recovery
  • Kunnskapsbasert behandlingsprogram om livsmestring og recovery for personer med schizofreni, bipolar lidelse og depresjon.
  • Tatt i bruk bredt i både Sverige og Danmark.
  • Innført som behandling i to fagmiljøer i Norge, Kronstad DPS i Bergen og Nordfjord psykiatrisenter. Nå er turen kommet til Romerike i Akershus, gjennom Romeriksprosjektet.
  • Romeriksprosjektet er ett av i alt 59 samhandlingsprosjekter i Norge som får midler fra Helsedirektoratet.
  • Det ledes av Sigrun Heskestad, og er omtalt i NAPHAs inspirasjonshefte om samhandling, kalt NI SUKSESSHISTORIER - samhandling om psykisk helse.
ER I GANG: F.v. Aud Marie Alsaker fra Nordfjord psykiatrisenter, og Nina Bergmann fra Kronstad DPS, deltok på seminaret og fortalte om sine erfaringer med implementering av behandlingsprogrammet Illness Management and Recovery.

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen