-Lavterskel med suksess!

-Lavterskel med suksess!

Publisert: 17. februar 2014

-Det finnes ikke håpløse tilfeller. Vår erfaring med 10 års drift tilsier at det finnes håp for alle menneskene med et rusproblem som vandrer ute i Oslos gater, sier tidligere leder i Frelsesarmeens Gatehospital, Marit Myklebust.

Marit Myklebust
INNLEVELSE OG KJÆRLIGHET: -Gatehospitalet tilbyr både tilsyn av lege og sykepleiere. Men fremfor alt har vi medarbeidere som viser stor innlevelse og kjærlighet for mennesker med alvorlig rusavhengighet, fortalte tidligere leder i Gatehospitalet Marit Myklebust under kongressen «Rus og psykisk helse» i forrige uke. (FOTO: Frøy Lode Wiig/Nasjonal kompetansetjeneste ROP)
INNLEVELSE OG KJÆRLIGHET: -Ga...
GATEHOSPITALET
  • Frelsesarmeen, i samarbeid med Diakonhjemmets høyskolesenter, utarbeidet i 2002 rapporten «Det verste er å skrive dem ut – til gata». Den ga en skremmende beskrivelse av gatefolkets helsesituasjon.
  • I 2004 åpnet Gatehospitalet for å imøtekomme det dokumenterte behovet for et avansert og gatenært helsetilbud som ikke ivaretas av øvrig helsetjeneste – et samarbeid mellom Frelsesarmeen og det offentlige.
  • Gatehospitalet er driftet gjennom tilskudd fra staten, og har en herreavdeling med ni sengeplasser og en kvinneavdeling med åtte sengeplasser.
  • Gatehospitalet skal fylle behov for medisinsk døgnpleie:

-ved langvarig sykdom der det ikke trengs sykehusinnleggelse

-ved underernæring, fysisk utmattelse og en helsemessig kollaps

-før innleggelse på sykehus, tannbehandling og lignende

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen