Egeninnsats gir resultat

Egeninnsats gir resultat

Publisert: 11. mars 2014.   Endret: 05. januar 2024

Pasientens egeninnsats er viktig for å ha nytte av psykoedukativ gruppebehandling, og for å forebygge tilbakefall av depresjon og angst.

COLOURBOX4314094

UNNGÅ PASSIVITET: I livsmestringskurset jeg jobber med, legger vi mye vekt på undervisning. Jeg ser da en fare for at pasientene blir passive mottakere av behandling, og at egeninnsatsen fort undervurderes. Illustrasjonsfoto:www.colorbox.com

UNNGÅ PASSIVITET: I liv...
Livsmestringskurs ved depresjon og angst
Psykoedukativ behandling - definisjon

Psykoedukativ behandling er behandling av psykiske lidelser ved hjelp av pedagogiske prinsipper. Gjennom teoretiske presentasjoner og øvelser orienteres pasienten, og gjerne også pårørende, om hva man vet om lidelsen og hva man selv, og pårørende, kan gjøre.

Målsettingen er å øke pasientens og de pårørendes kompetansefølelse, redusere deres hjelpeløshet overfor de psykiske plagene og dermed bedre mestringen av symptomer og vansker forbundet med plagene.

Kilde: Rådet for psykisk helse

Lill-Grethe Johansen Kjønnås
  • Denne artikkelen er skrevet av Lill-Grethe Johansen Kjønnås,psykiatrisk sykepleier med videreutdanning i kognitiv terapi. 
  • Hun jobber i voksenpsykiatrisk poliklinikk ved Helgelandssykehuset i Mosjøen.
  • Johansen Kjønnås Har de siste åtte årene vært kursleder for livsmestringskurs.
  • Artikkelen er skrevet i samarbeid med NAPHAs skrivekurs.
LILL-GRETHE JOHANSEN KJØNNÅS har skrevet denne artikkelen.

Mer om

behandling.i.psykisk.helsearbeid læring.og.mestring praksiseksempler salutogenese mosjøen nordland spesialisthelsetjenesten

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen