Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 45

Denne uken har napha.no vært på Schizofrenidagene 2015. Temaet var i år Emotions in motion - når blir følelser lidelse? Kunst og kultur er en viktig del av Schizofrenidagene, som er Europas største i sitt slag. Musikk, dans, tekster og billedkunst satte faglige foredrag og diskusjoner om psykisk helsearbeid i perspektiv . I den sammenhengen, passer det godt med nyhetsartikkelen vi også skrev om Tone Roses som arrangerte håpskonsert i Bergen denne uken. Kommunale tjenester og lokalt psykisk helsearbeid har ikke vært sterkest representert under fagkonferansen Schizofrenidagene, men vi ser positive endringer. NAPHA gratulerer Fjell kommune med årets ærespris!!

Siste nytt

Schizofrenidagene delte ut ærespris 2015. F.v. Kristin Fjermestad, Anja Høye Rogde (koordinator for psykologer i Fjell kommune), Anja Skogen.
Fjell kommune fikk Schizofrenidagenes ærespris Faglig utviklingsarbeid har ført til et mangfold av tilgjengelige tiltak for mennesker med ulike psykiske utfordringer. Nå får kommunen pris for arbeidet.
Elev fra Vågen videregående skole, dans og drama
Følelser i bevegelse på årets Schizofrenidager Emotions in motion - når blir følelser lidelse? er tema for Schizofrenidagene 2015 i Stavanger. 900 kommer til fagkonferansen som startet i dag.
Dr. Dora Whittuck, Clinical Psychologist og Dr. Bobby Baker, artist
-Sett aldri en merkelapp på meg! Den etablerte kunstneren Bobby Baker tegnet seg gjennom 11 år med lidelser. Nå er hun frisk og gjester Stavanger med utstillingen Bobby Baker's Diary Drawings sammen med datteren, som er utdannet klinisk psykolog. De har lært mye av hverandre.
tonerosebratland
Tone Rose arrangerer håpskonsert Tone Rose Bratland (24) fra Vinje har opplevd overgrep og traumer. Selv er hun opptatt av å gi andre lys og håp, via musikken.

Vi anbefaler deg å lese om Mestringsenheten i Sandnes, som har utviklet en veileder for de ansatte om recovery.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Recoverykort_refleksjonskort_Sandnes_kommune2
Veileder for recoveryorientering av praksis Ved Mestringsenheten i Sandnes kommune ønsker man å jobbe mer recoveryorientert. Derfor har de utviklet en egen veileder for sine ansatte.