Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 45

Denne uken har napha.no vært på Schizofrenidagene 2015. Temaet var i år Emotions in motion - når blir følelser lidelse? Kunst og kultur er en viktig del av Schizofrenidagene, som er Europas største i sitt slag. Musikk, dans, tekster og billedkunst satte faglige foredrag og diskusjoner om psykisk helsearbeid i perspektiv . I den sammenhengen, passer det godt med nyhetsartikkelen vi også skrev om Tone Roses som arrangerte håpskonsert i Bergen denne uken. Kommunale tjenester og lokalt psykisk helsearbeid har ikke vært sterkest representert under fagkonferansen Schizofrenidagene, men vi ser positive endringer. NAPHA gratulerer Fjell kommune med årets ærespris!!

Siste nytt

Schizofrenidagene delte ut ærespris 2015. F.v. Kristin Fjermestad, Anja Høye Rogde (koordinator for psykologer i Fjell kommune), Anja Skogen.
Fjell kommune fikk Schizofrenidagenes ærespris Faglig utviklingsarbeid, kompetanse og samhandling rundt barn og unge er blant Fjell kommunes styrker
Elev fra Vågen videregående skole, dans og drama
Følelser i bevegelse på årets Schizofrenidager Schizofrenidagene, 4.11.. Hva er følelser og hvilken rolle spiller de i psykisk helsearbeid?
Dr. Dora Whittuck, Clinical Psychologist og Dr. Bobby Baker, artist
-Sett aldri en merkelapp på meg! Schizofrenidagene, 4.11.. Den etablerte kunstneren Bobby Baker tegnet seg gjennom 11 år med lidelser. Nå gjester hun Schizofrenidagene med datteren, som er psykolog.
tonerosebratland
Tone Rose arrangerer håpskonsert Tone Rose Bratland (24) har opplevd overgrep og traumer. 5. november arrangerer hun håpskonsert i Johanneskirken i Bergen.

Vi anbefaler deg å lese om Mestringsenheten i Sandnes, som har utviklet en veileder for de ansatte om recovery.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Recoverykort_refleksjonskort_Sandnes_kommune2
Veileder for recoveryorientering av praksis Mestringsenheten i Sandnes kommune vil fremme recoveryorientert praksis blant sine ansatte.