Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 50

Mye spennende å lese i dette nyhetsbrevet fra forrige uke, som ble forsinket grunnet tekniske problemer med utsendelsen. 

Siste nytt

Hans Petter Solli
Musikkterapi-misjonæren -Musikkterapi gir motivasjon. Følelser kommer til uttrykk, og kommunikasjons- og relasjonsevner forbedrer seg, sier omreisende musikkterapi-misjonær Hans Petter Solli.
Grorud DPS
Distriktpsykiatriske sentre vesentlig styrket siste 15 år De distriktpsykiatriske sentrene (DPS) er vesentlig styrket de siste 15 årene, men mye gjenstår, viser ny rapport.
Film om ny retning psykisk helse
Skifte av retning innen psykisk helse Ny film forklarer enkelt skiftet mange ønsker innen psykisk helse, bort fra fokus på diagnose, medisinsk modell og tradisjonell behandling.
Marit Mørch Jacobsen og Stig Erlend Midtgård
Gjør brukerne til sine egne terapeuter I Sandnes får mennesker med depresjon og angst hjelp til å bli sine egne terapeuter. Opplegget er nå tilgjengelig for alle i et nytt hefte.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Dansesko
Et liv å leve Erfaringskonsulenter har kvalifikasjoner man ikke kan lese seg til, og er et viktig bidrag til økt brukermedvirkning i praksis.
Tranøy 2
Klappjakten på symptomer ødelegger pasientens historie Vår trang til å kategorisere hverandre - og betydningen av historiene som fortelles om oss - er tema for Trond Aarres innlegg, når han deltar på Tranøyseminaret for tredje år på rad.