Ytringsfrihetspris til modig stemme

Ytringsfrihetspris til modig stemme

Nyhet / Publisert: 29. februar 2016.   Endret: 01. mars 2016

Måfrid J. Frahm Jensen er tildelt ytringsfrihetsprisen innen psykisk helsevern 2015 for sin kamp for ytringsfrihet og bedring av pasienters rettigheter!

Målfrid Frahm Jensen

ÅPENHET OM PSYKISK HELSEVERN: -Å stille kritiske spørsmål, diskutere uenighet og få til debatt, er viktig fordi det gir rom for refleksjon. Faren ved å gå i et system, er at en fortsetter i samme spor uten å reflektere, sier vinner av ytringsfrihetsprisen innen psykisk helsevern 2015, Målfrid Frahm Jensen.

ÅPENHET OM PSYKISK HELS...
VERDT Å KJEMPE FOR: -Mange får god psykisk helsehjelp, men fortsatt blir mange utsatt for krenkende behandling. Om alt var så bra, hvorfor kontakter folk meg fortsatt med vonde historier fra psykiatrien som har skjedd for bare noen uker siden? spør Målfrid Frahm Jensen (FOTO: Elin Svilaas).
Prisen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern

Historien viser at mennesker har blitt, og fortsatt blir, utsatt for krenkende og uverdig behandling innen psykisk helsevern, hvor også retten til den frie ytring og grunnleggende menneskerettigheter settes til side.

  • har til hensikt å rette oppmerksomheten mot, og bidra til å sikre vilkårene for, den frie ytring på et bredt grunnlag.
  • vinneren bør ha pekt på forslag til endringer som kan ivareta en grunnleggende respekt for mennesket, dets integritet og rett til ytring, medbestemmelse og deltakelse i behandlingssamarbeidet.
  • Prisen deles ut til en person, institusjon eller organisasjon som har utmerket seg i den forbindelse.
  • Prisen er på kr. 10 000 deles ut årlig.
  • Første gang utdelt i 2002
  • Deles ut av en uavhengig, frittstående, ideell stiftelse.

 

Mer om

tvang.og.makt erfaringskonsulent brukermedvirkning pårørende nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen