Publisert: 09. mars 2017.   Endret: 09. mars 2017
Brukere ved Hamna kontaktsenter under CD-innspilling

SAMHOLD: -Jeg tror CD-prosjektet har brakt oss som bruker Hamna Kontaktsenter nærmere hverandre, sier Jon Furdal (t.v.), som selv har skrevet og spilt inn sangen«Sov, venen min» på CD-en. Her sammen med Linda Johansen (midten) og Kari Føyno (sittende). FOTO: Eirik Sverdrup.

Sprengte egne grenser - ga ut musikk

Sprengte egne grenser - ga ut musikk

Musikkinteresserte brukere med psykisk helse- og rusproblemer har gitt ut CD med kjente hits og egenproduserte låter, som kan høres på Spotify, iTunes og Tidal.

-Prosjektet kom i gang fordi folk ønsket å sprenge grenser hos seg selv, og ikke gi opp drømmer. Vi vil være en arena for nettopp dette, sier avdelingsleder Åse Toskedal ved Hamna kontaktsenter. Det er brukere ved dette senteret som i samarbeid med LAR-senteret i Stord, kalt Maris, har gitt ut CD-en.

-Har brakt oss sammen

Både kjente og egenproduserte sanger er med på CD-en, som finnes på Spotify, iTunes og Tidal under navnet «Hamna 2016».

-Jeg tror CD-prosjektet har brakt oss som bruker Hamna Kontaktsenter nærmere hverandre. Jeg fikk vist en side av meg selv som nok ikke så mange kjenner, sier Jon Furdal, som selv har skrevet og spilt inn sangen«Sov, venen min» på CD-en.

-Mange kultur- og musikkinteresserte

Det er  rus- og psykisk helsetjenesten  i Stord kommune som huser det langt på vei brukerstyrte lavterskelstedet for aktivitet, samhold og inspirasjon kalt Hamna kontaktsenter.

-Det er drevet med så høy grad av brukerinvolvering som de kommunale rammene kan tillate. De som bruker senteret styrer aktivitetene, og mange er kultur- og musikkinteresserte, forteller Toskedal.

-Utfordret seg selv

Dette har resultert i flere godt besøkte kulturkvelder, og det er en del av fremføringene fra disse kveldene som har blitt samlet og spilt inn på nytt på en egenprodusert CD.

-Vi har aldri gjort dette før. Vi har samlet krefter fra både brukere, ansatte og frivillige, som har gjort at vi har fått det i havn. Fristene har vært korte, og folk har utfordret seg selv på ting de ikke trodde de var i stand til, sier Toskedal.

30 personer involvert

Med begrensede midler bygde de et lydstudio, som ble brukt til å spille inn CD-en. 

-Rundt 30 personer har deltatt i alt fra innspilling, produksjon, musikk, fotografering, produksjon av CD-cover, kaffekoking, avtalelaging, motivering av hverandre og kontakt med samarbeidspartnere. Prosjektet er i stor grad brukerstyrt. Ansatte ved Hamna Kontaktsenter har vært delaktige der det har vært behov for det, forteller hun.

Som i tv-serien Cheers

Blant låtene er kjente hits som «Where everybody knows your name» fra tv-serien Cheers, «All of me», «Father and son» og «Stjernesludd».

-Cheers-sangen ble med fordi mange her mente den passet så godt til dette stedet, ved at alle kan komme og gå, og være som man er. Mye er også egenproduserte dikt og sanger som kan identifiseres med Hamna Kontaktsenter, sier Toskedal.

-Cheers-sangen ble med fordi mange her mente den passet så godt til dette stedet, ved at alle kan komme og gå, og være som man er, sier Åse Toskedal, avdelingsleder ved Hamna kontaktsenter.

Kommenter:

Mer om

nyheter brukerorientering recovery kunst.og.kultur

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen