Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 18 - 2017

Siste nytt

Mike Slade, professor ved University of Nottingham på WAPR Norge 2017
Vi må måle det som betyr noe, fremfor tid og penger -Psykisk helsepersonell bør reflektere over om praksis støtter recovery etter hvert eneste møte med den enkelte de skal hjelpe, sier Mike Slade i et foredrag på WAPR om hvordan måle recovery.
fugler
-Nyttig å gi terapeuten tilbakemelding Allerede fra første samtaletime ble Susanne spurt om å gi tilbakemelding på behandlingen hun fikk. Det opplevdes nyttig og førte til forandring, forteller hun.
14170895 ung
Nytt nasjonalt forum for folkehelsekoordinatorer Psykisk helse er tema på den aller første samlingen for folkehelsekoordinatorer i Norge, som skal skje i Kristiansand i neste uke. Fokuset er særlig rettet mot barn og unge.
stork
Nyttig for storkommunene å møtes Lavterskeltilbud var tema da STORK nylig møttes for å dele erfaringer om å skape gode psykiske helsetjenester i Norges største kommuner.
Linda Garvik
Tilbyr erfaring med bedring etter psykisk sykdom På en ny nettside tilbyr Linda Garvik og andre som har opplevd bedring etter psykiske helseplager sine tjenester som erfaringsformidlere.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Manual 4 skjermdump
FIT-manual 4: Måling, analyser og forståelse FIT Manual 4 beskriver hvordan man kan måle klinisk endring i psykoterapi ved bruk av måleinstrumenter. Den gir bakgrunn for valg av verktøy og bruk av statistikk for å forbedre behandlingen.
2747594 mann og pc
Rask psykisk helsehjelp på nett Rask psykisk helsehjelp er effektivt, men man sliter med å nå noen grupper, blant andre menn. Digitale verktøy er ett av sporene man vil følge for å nå flere.
Skog og fjellandskap
Ukjent terreng viktig å utforske Hvis fagfolk går i blinde uten de psykiatriske diagnosene, handler dette mer om fagfolkene enn at diagnosene er en nødvendighet, mener napha.no-blogger Birgit Valla.
Flyktninger2
Psykologer gir hjelp til flyktninger – Noen psykologer er litt redde for å ta tak i det flyktningene har opplevd. Men det er ikke nødvendigvis farlig, man trenger ikke å være ekspert på traumer for å gjøre det, sier psykologer i Bergen kommune.