Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 19 - 2017

Siste nytt

mor og sønn 19720307
-Spør meg om hvordan jeg har det! Flyktningers psykiske helse og integrering av flyktninger i arbeidsmarkedet var noen av temaene på en dialogkonferanse om kommunalt flyktningarbeid i Trondheim nylig.
FACT Lister-teamet
Samarbeider om å hjelpe de med alvorlige psykiske helseproblemer Færre innleggelser, tryggere brukere og mer brukerstyrte tjenester er noen av fordelene seks kommuner i Agder ser med felles FACT-team.
Aud Hansen, spesialsykepleier i psykisk helse og rus, Nittedal kommune
Vi fagfolk lærer masse av pårørende! Nittedal er blant kommunene som har etablert et tilbud til pårørende. Spesialsykepleier og Toppmøtedeltaker Aud Hansen, peker likevel på utfordringer som bør løses.
Toppmøte om pårørende, 10. mai, 2017
Se innlegg og debatter fra Toppmøte om pårørende -Pårørende står i utfordringer og vi må heller ikke glemme at også barn er pårørende, sa Hilde Hem, da hun åpnet Toppmøte i Oslo i dag. Christian Borch, tidligere nyhetsanker i NRK, er konferansier.
Inger Hagen, daglig leder ved PiO-senteret
Må skille tydeligere mellom pårørendestøtte og -samarbeid Vi vet at pårørende kan bidra til å heve kvaliteten på rus- og psykisk helsetjenestene, likevel har ikke fagfeltet lykkes i å inkludere dem som samarbeidspart enda.
14947200 danmark
-Selvstendigheten min er kommet tilbake Både deltakere og kommuner har gode erfaringer med Housing First, men mangelen på boliger er en utfordring, viser en ny rapport fra Danmark.
Angelica Kjos og Hans Petter Solli på Rockovery Oslo 2016
Fra flukt og rusavhengighet til Rockovery Tidligere flyktningbarn og rusavhengig Angelica Kjos er blant flere dyktige artister fra musikkterapi-miljøet som opptrer på Rockovery-konsert i Bergen 10. mai.