Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 25 og 26

Siste nytt

Kristin Berre Ørjasæter
Imponert av verdenskjent recovery-miljø Etter besøk hos ett av verdens fremste recovery-forskningsmiljøer, er Kristin Berre Ørjasæter imponert over hvordan de involverer brukere.
Ungdommer
Ny nettside om psykososial hjelp til asylsøkere og flyktninger Ny ressursportal samler kunnskap for deg som jobber med asylsøkere og flyktninger i kommunen, spesialisthelsetjenesten eller som frivillig.
Anne Torhild Klomsten
Ungdomsskole får psykisk helse som fag Å takle press, kjenne igjen og tolke egne følelser er noe av det ungdomsskoleelever i Trondheim skal lære i det nye faget Livsmestring.
NAPHA inngangsdør
Grunnopplæring i feedback-informerte tjenester Her finner du en oversikt over hvem som kan gi grunnopplæring i FIT / KOR.
Nina Helen Mjøsund
Vanlige behov viktigst for alvorlig psykisk syke Mennesker med alvorlige psykiske helseproblemer trenger mye av det samme som alle andre mennesker for å oppleve god psykisk helse, viser ny doktorgrad.
Bent Høie, Helseminister
Lovfester yrkesgrupper kommunene må ha Ergoterapeuter og psykologer pålegges fra 2020, mens fysioterapeut, jordmor, helsesøster, lege og sykepleier blir pålagt fra 2018. Sosialfaglige yrkesgrupper er ikke med.
Frøydis Gullbrå
Fastleger viktige for å hjelpe barn av syke foreldre Fastleger bør alltid spørre pasienter med psykiske helseproblemer og andre utfordringer om barna deres trenger oppfølging, viser ny doktorgradsstudie.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

radio
Psykologer i kommunen på radio En radiodebatt i NRK Ekko tidligere i år ga verdifull innsikt i hvordan psykologen kan jobbe med lavterskeltilbud i kommunen
Nils-Johan Finnesen, Tromsø
Nils-Johan tar livet tilbake Han jobbet i restaurantbransjen og har svart belte i Taekwondo, men tilværelsen slo sprekker og raknet. Nå støtter ACT-teamet i Tromsø Nils-Johan i kampen med å ta livet sitt tilbake.