Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 34

Siste nytt

ACT Moss og Indre Østfold
Landets første ACT-team 10 år Kommuneoverlege så at tjenestene til de med alvorlige rus- og psykiske lidelser var for oppstykket, og begynte å lete etter løsning.
Ida Marie Mørk Snopestad
-Tar tid å bli god på å hjelpe mennesker med alvorlige psykiske lidelser -Gevinsten er stor når man får den tiden, sier lederen for Norges eldste ACT-team, som fyller 10 år.
Stian Reinertsen, Trondheim, 25.8.17
Kommuner, søk midler til forskning og innovasjon! 6. september er neste frist for å søke midler fra FORKOMMUNE. Forskningsrådet vil stimulere til innovasjon og utvikling i kommunene.
15556011 trist
Kurser kommunalt ansatte i å forebygge selvmord Selvmord. Det gjelder å lære å oppdage signalene personer med selvmordstanker sender ut. Og vite hva man skal gjøre da.
NAPHA inngangsdør
Grunnopplæring i feedback-informerte tjenester Kurs. Se oversikt: Kurs flere steder i Norge i 2018
Kirsten Sleveland Johnsen og Bent Høie
Helseministeren vil ha mer Rask psykisk helsehjelp -Jeg håper flere kommuner bygger opp slike lavterskeltilbud framover, sier helseminister Bent Høie.
Arnhild Lauveng (foran), fv.: Einar Heiervang, Lene Falgaard Eplov, Arnstein Finset og Ingunn Skre.
Viktig doktorgrad om mulighetene til å vokse som menneske Ny doktorgrad. Arnhild Lauveng har sammenlignet skolemiljøers og behandlingsmiljøers betydning for personer med alvorlige psykiske helseutfordringer.
Deltakere NAPHA-SPOR-skrivekurs 17 f.v.: Even Øiestad, Ingebjørg Gjesvik, Vibeke Steffensen, Hanne Karijord og Morten Brodahl
Spennende stemmer i nytt Psykisk helse og rus Skriver om lojalitet, språket vi bruker, praksisdokumentasjon og tiltak for eldre.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Camp Bragdøya2
Adventure and Wilderness Therapy med røtter og fremtid Nevin J. Harper fra Canada inspirerte med foredrag om natur- og villmarksopplevelser kan brukes i psykisk helse- og rusarbeid
Ankomst Bragdøya - båt med folk - 2017
Camp Bragdøya for første gang Konferanse om natur- og villmarksopplevelser kombinert med terapi