Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 6 og 7, 2018

Siste nytt

Ellen Hoxmark, leder i NAPHA
Ellen Margrethe Hoxmark ny leder i NAPHA fra 1.1. 2018 -Det er kommunenes tid. Der skjer den viktigste utviklingen innenfor psykisk helse- og rusfeltet, sier Ellen Margrethe Hoxmark. Første januar 2018 tiltrådte hun som ny leder for Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid.
Peder Kjøs
Terapi på øret med Peder Kjøs «Hos Peder» er en av mange populære psykologi-podcaster for tiden. Det ellers litt mystiske terapirommet blir åpnet for lytterne når Peder Kjøs gjennom fire sesonger møter mennesker som søker hjelp for ulike utfordringer i livet.
Linda Øye med premie SLAM-konkurranse på Thime Station
Vinner med Åpen dag på lukket avdeling Linda Merethe Øye bryter med tabu når hun spøker om det å være i psykose. I vinter har hun vunnet både konkurranse, priser og publikums hjerter med sin fortellerkunst.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

7687424 løp
Slik kan du hjelpe pasienten din til å bli mer fysisk aktiv Toril Moe har fått kongens fortjenestemedalje for sitt arbeid rundt fysisk aktivitet som del av behandling for psykiske plager. Her er hennes tips!
tur
-Fysisk aktivitet reduserer psykiske plager, likevel ordinerer en rekke behandlere det ikke - Tilrettelagt fysisk aktivitet som behandling mot psykiske plager er virksomt og ressursbesparende, og man slipper bivirkninger. Likevel unngår mange hjelpere å bruke det som del av behandlingen.
Vegard Eide Dall, Mariell Høgås,Torbjørn J. Svendsen
Mestringsteamet - en trygghet i bedringsprosessen Mestringsteamet i Trondheim kommune ser etter muligheter for den enkelte i treffstedstilbud og alle slags aktiviteter og arbeidstrening som gir mestring og mening. Det fungerer også som støtte og bindeledd på veien fra botiltak til egen bolig.