Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 20 2018

Siste nytt

act fact etableringshåndbok
Nyttig håndbok om hvordan ACT- og FACT-team kan etableres Skal dere starte ACT eller FACT-team? Bruk gjerne den nye digitale etableringshåndboka, som har kommet i stand etter et initiativ av NKROP og NAPHA.
Holifestival i Trondheim mai 2018
Ny app kan motvirke ensomhet Hometrotter er en ny app som gjør det enklere å møte folk fra hele verden i ditt eget nabolag. -Sammen styrker vi fellesskapsfølelsen og får god psykisk helse, sier Emma Jøsok.
marit hem
Nyslått professor med fokus på etikk i de psykiske helsetjenestene Marit Helene Hem har fått opprykk til professor i psykisk helsearbeid ved VID vitenskapelige høgskole. Her forteller hun om sitt arbeid til napha.no
Deliberate practice
-Også terapeuter må trene for å bli bedre Skal du virkelig bli god til noe, for eksempel som terapeut, må du øve. Dette var et budskap rundt 300 praktikere og forskere innen rus og psykisk helse fikk nylig i Østersund.
kilden
Et hus for alle I Notodden ligger Kilden lærings- og opplevelsessted. Et sted som rommer så mye og så mange, at opplevelsen av å være der nesten er magisk.
fotball i eng
Nye fylker får tilskudd til folkehelsetiltak i kommunene Av årets søkere er Akershus, Finnmark, Hordaland, Telemark og Trøndelag valgt ut til å få midler til å utvikle folkehelsetiltak.
3806840 se
En terapeuts betraktninger - Over 20 års arbeid som terapeut har gitt meg gleden av å møte mange flotte, sterke og kjempende mennesker som har lært meg mye. Dette danner bakteppet for disse tankene.
7112526 hjemløs
Norske Housing First-team får coaching av internasjonal guru -Coachingen er så langt en suksess. Sam Tsemberis grunnla Housing First-modellen, og er en stor kapasitet når det gjelder hjemløse. Han kommer med mange gode råd og tips til deltakerne.