Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 23

Siste nytt

Jarle Sandven, rektor Bjøråsen skole
Fra frykt og kriminalitet til trivsel og samhold på ett år På Romsås i Oslo er kriminaliteten gått ned, og trivselen opp, etter at skole, foreldre, frivillige, bydel, næringsliv og politi ble et samlet lag rundt ungdommene.
Une Tangen
Utenfor-regnskap viser at det lønner seg å forebygge -Vi vil vise hvor mye du kan investere i en barndom, og at det likevel vil lønne seg hvis man klarer å gi dem gode liv, sier prosjektleder Une Tangen i KS.
Fedia (24) og Anders (28), to av deltakerne ved Jobbskolen i Kristiansand
-Jobbskolen hjalp oss opp etter rusutfordringer og mobbing Med individuell tett på-oppfølging får Jobbskolen i Kristiansand unge som har falt utenfor tilbake på sporet, med venner, jobb og utdanning.
Anette Ingjer, seniorrådgiver i Helsedirektoratet
Færre enn halvparten av søkerne fikk Rask psykisk helsehjelp-tilskudd 63 kommuner søkte i år om til sammen 82 millioner kroner til Rask psykisk helsehjelp. 25 millioner ble fordelt på 30 av kommunene.
regnbue 7076230
Inkluderende praksis fremmer god psykisk helse Økt kunnskap om og aksept for mangfold gjør det lettere for skeive å være åpne og trygge i møte med helsepersonell og hjelpeapparat. Rosa kompetanse gir kurs og opplæring.