Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt, uke 24, 2019

Denne uka får du et fyldig nyhetsbrev med stort spenn i tematikk. Vi har vært på Rask psykisk helsehjelp-konferanse på Gardermoen, Samhandlingskonferanse i Svolvær, Ringar i Vatn-samling i Geiranger, på Nordisk konferanse om Åpen dialog i nettverksmøter og WAPR Norge-konferanse i Bergen for en liten stund siden. God juni-lesing!

 

Siste nytt

Harlene Anderson,Trondheim, 12. juni 2019
Møte med Harlene Anderson - en ledestjerne for dialog Portrettintervju. Hun har grunnlagt to institutt, har en følgerskare fra hele verden, og vil gjøre verden til et bedre sted med dialog.
Mark Hopfenbeck, Connecting People - 20. nordic nettworkconferance
Vil bevise at brukerstøttet åpen dialog virker Åpen dialog - nyhet. Første RCT-studie om brukerstøttet åpen dialog i gang. Mark Hopfenbeck har hatt tro på metoden i årevis, og vil legge frem dokumentasjon.
Sven Svebak, professor emeritus i medisin og psykologi
Humor i terapi – et godt verktøy når det brukes klokt -Humor kan hjelpe til å få bevisstheten vekk fra elendighet, men dra aldri en morsomhet før du kjenner personen, råder professor.
Marte Bygstad-Landro
-Må tåle å møte brukernes skam Forsker Marte Bygstad-Landro har identifisert fire faser mennesker med depresjon og skamfølelse går gjennom på veien til bedring.
Kristin Mjåset Hjertø og Viviann Sandberg Larsen
Unngå empatitrøtthet gjennom veiledning -Mange som jobber med å hjelpe mennesker med psykiske problemer kan kjenne på empatitrøtthet, og trenger bistand til å ivareta seg selv.
Anette Ingier
-Psykisk helsearbeidere må selge inn det de gjør til beslutningstakere -Prosjektmidler varer ikke evig, og tiltak som fungerer godt lever ikke nødvendigvis videre om man ikke markedsfører det godt.
Maria Jahrmann Bjerke
Glad for at mange kommuner vil ha Rask psykisk helsehjelp -Det er gledelig at stadig flere kommuner melder seg på, og vil etablere Rask psykisk helsehjelp, sier statssekretær Maria Jahrmann Bjerke.
ungdomsråd nordlandssykehuset
Klare råd om pakkeforløp fra Mathilde, Danielle og Lars Herman Pakkeforløp. -Når det først er sånn at vi trenger dere, er det viktig at dere hjelper oss sånn at sykdommen tar så liten plass i livene våre som mulig.
Personer som går i naturen
-Lett å bli for faglig og symptomfokusert Trygghet gjennom relasjoner og bosituasjon, samt stolthet ved å mestre og få ros, er viktig i møte med mennesker med ROP-lidelser.
Ole Greger Lillevik, psykiatrisk sykepleier og konsulent ved RVTS Nord. Ringar i Vatn, 2019
Hvordan beskytte seg selv i arbeidet med voldsproblematikk Sekundærtraumatisering er en utfordring det er viktig å ta på alvor. Geir Lillevik fra RVTS Nord forteller om hvordan det kan håndteres.
emil liljebakk
-I FACT Lofoten satser vi på FIT FIT er en selvfølge for FACT Lofoten. Og snart er også de ytterste øykommunene inkludert i FACT-teamets arbeid.
Torbjørn Mohn-Haugen og Marius Strøm Pettersen