Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 38, 2020

Siste nytt

To menn som jobber på lager e.l.
-Mange uten jobb kan trenge kommunenes psykiske helsetilbud nå Nye tall fra TV2 viser klart svekket psykisk helse blant personer som fortsatt har redusert jobb og inntekt etter koronautbruddet i vår.
Torkil Berge, psykolog
Hvordan snakke med deprimerte foreldre om barna -Vi gir praktiske råd for gode samtaler om et tema tjenesteutøvere ofte kvier seg for å ta opp, sier psykolog og forfatter av ny guide, Torkil Berge.
mobbing
-Målet er nulltoleranse for mobbing her på stedet Et nytt arbeid i Tana er satt i gang for å gjøre kommunen helt mobbefri. Det startet med barna, men eskalerte. Nå er voksne også en målgruppe.
Bli-involert.no
Nytt nettsted for å bli god på brukerinvolvering Kunnskap- og kompetansesentre i region Vest og NAPHA har samarbeidet om et praktisk verktøy for å bli bedre på brukerinvolvering. I dag lanseres Bli-involvert.no.
tobias tana
Foreldre kan gjøre mye for å hindre mobbing og ensomhet Tana kommune driver et prosjekt som skal hjelpe ungdom til å få en bedre hverdag. Foreldrene har en viktig rolle i arbeidet.
sofie bjørnå
FACT tar sats i Finnmark Koronatid og lange avstander til tross, Sofie Bjørnå forteller om optimisme rundt FACT i Finnmark.