Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 25, 2021

Siste nytt

Britt Arntsen
Eneste psykiater, men ikke alene – Det å jobbe som jeg gjør i FACT Lofoten, det var utgangspunktet for at jeg valgte å bli psykiater. Man må møte folk på deres egen arena, sier Britt Arntsen, psykiater i FACT Lofoten.
Forsiden på utredningen om FACT Ung
Utredningen om FACT Ung er levert til Helsedirektoratet – Vi håper utredningen kan bidra til å etablere et fullverdig og effektivt tilbud til en målgruppe som tradisjonelt har falt mellom mange stoler, sier Trond Hatling, faglig rådgiver i NAPHA og prosjektleder for utredningen.
Bent Høie mottok FAFO-rapport om opptrappingsplanen for rusfeltet
Ny FAFO-rapport legger føringer for videre arbeid på rusfeltet Mye har gått riktig vei under opptrappingsplanen for rusfeltet, men stadig oppgir kun 24 prosent av brukere å ha fått hjelp til å komme i jobb. 29 prosent sier de har fått hjelp til å komme i meningsfull aktivitet.
Øystein Endresen
– Tar vi oss ordentlig tid til å høre på svaret?  – Kronspørsmålet: «Hva er viktig for deg?» det har vi lært oss, men er vi til stede og oppmerksom på hva det er vi spør om, og hva det er vi får til svar?
smiley
Skap jobbkultur som generer positiv energi og reduserer stress Humor og medansvar er gode stikkord, når man skal bygge et morsomt og stimulerende arbeidsmiljø, skriver Rune Aabrekk fra Bergen Housing First
Nettstedet rusogvolg.no forside
Nytt nettsted for å utvikle kompetanse på rus og vold Rusogvold.no er et nettsted laget for å hjelpe tjenesteapparatet til å arbeide med rus- og voldsproblematikk i sammenheng. Start med en grunnkursmodul og bygg videre med VR-læring og dypere kunnskap om integrert behandling.
Anne-Karin Jæger
Fra mørke til soloppgang Jeg skriver min historie ut fra recovery-erfaringer, eller som jeg vil kalle det: «få tilbake håpet og troen på en god hverdag».