– Enkel og rask tilgang til tjenesten er det som utgjør en forskjell

– Enkel og rask tilgang til tjenesten er det som utgjør en forskjell

Praksiseksempel / Publisert: 04. september 2023.   Endret: 17. januar 2024

Psykolog og avdelingsleder ved Kortvarig psykisk helsehjelp i Porsgrunn kommune, Torstein Borch Skolseg, ønsker at behandlerne i tjenesten skal bruke all tiden på å behandle folk. Det klarer de ved å systematisk benytte tilbakemeldingsverktøyet Norse.

Skolseg og Slåtta

Psykolog og avdelingsleder ved Kortvarig psykisk helsehjelp i Porsgrunn kommune, Torstein Borch Skolseg og psykiatrisk sykepleier, og behandler i teamet, Gitte Slåtta (Foto: privat)

Psykolog og avdelingsleder ve...
Tilbyr oppfølging av etterlatte etter selvmord

Kortvarig psykisk helsehjelp i Porsgrunn har også et ettårig tilbud til etterlatte etter selvmord. Psykososialt kriseteam i kommunen henviser voksne til oppfølging i Kortvarig psykisk helsehjelp-teamet. Barn og unge som opplever å bli etterlatte henvises til tjenestene som jobber med den deres aldersgruppe.  

Tjenestene tar kontakt med den enkelte etter begravelsen. Det er individuelt hva etterlatte trenger, men de jobber i samtalene ofte mye med edukasjon, skyld og skam, eller å bare snakke om avdøde.  

I starten kommer de, som ønsker oppfølging av tjenesten, gjerne ukentlig til samtale. Etter to-tre uker kan det ofte ta noen måneder imellom. Teamet informerer også om LEVEs arbeide på området og hjelper personer å ta kontakt med organisasjonen. (De etterlatte etter selvmord bruker ikke kartleggingsverktøyet Norse).

Mer om

praksiseksempler tilbakemeldingsverktøy norse porsgrunn telemark

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen