Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 25, 2024

Siste nytt

Hånd skriver på tastatur, hånd skriver med penn på ark i bakgrunnen
Nasjonale faglige råd for bruker- og pårørendemedvirkning er ute til høring! Nyhet. Utkastet ligger på Helsedirektoratet.no og inneholder 11 råd og praktisk veiledning. Frist for høringsinnspill er 20. oktober.
Elin Sivertsen, faglig rådgiver i NAPHA
- Et nybrottsarbeid for bruker og pårørendemedvirkning Kommentar. Utkast til nasjonale faglige råd er ute på høring. Elin Sivertsen fra prosjektgruppen har tro på at at rådene blir nyttige for kommunene.
svingen erf kons
Erfaringskonsulentene i Tynset kommune er opptatt av kosthold og planter Praksiseksempel. I Svingen, det åpne brukerstedet på Tynset, vokser tomater, salat, gulrøtter og erter. Brukerne trår til med matlaging og hagestell
Hvordan hindre utagering
– Gjør hva du kan for at personen det gjelder skal oppleve å bli hørt og forstått Nyhet. Det er et av de viktigste budskapene fra Ole Greger Lillevik om hvordan man kan forebygge vold og utagering.
toril nyhus
– Dropin-tilbudet vårt innen psykisk helse har blitt en suksess Nyhet. Tynset kommune sitt dropin- tilbud er åpent for alle innbyggere hver onsdag fra klokka 10 og 14.
gretha og hanne
– Kommune- og spesialisthelsetjeneste kan gjøre mer for pårørende enn de gjør i dag Nyhet. Hanne K. Tuvnes hospiterte nylig hos NAPHA. Nå kommer hun med mange gode råd om hvordan helsevesenet kan trygge pårørende