Hopp til meny
Fra filmen Flink pike

SIER STOPP: Scene fra filmen «Flink pike». Filmen handler om Solveig Melkeraaen, en ressurssterk og humørfylt filmskaper som har vært vant til å klare alt. Men, så en dag sier det stopp. FOTO: Medieoperatørene.

«Flink pike» inntar kinoene

-Vi kaller det en feelgood-film om depresjon. Målet er å få folk til å forstå at det ikke er farlig å snakke om depresjon, sier Ingvil Giske, produsent av den mye forhåndsomtalte filmen «Flink pike».

På verdensdagen for psykisk helse 10. oktober inntar filmen over 60 norske kinoer.

-Vi ble fortalt av distributører at man ikke kan sette opp en film om depresjon på kino. Men så viser det seg at det er enorm interesse, sier Giske til napha.no.

-Generasjon prestasjon

«Flink pike» handler om Solveig Melkeraaen, en ressurssterk og humørfylt filmskaper som har vært vant til å klare alt. Men, så en dag sier det stopp. Hun blir innlagt på akuttpsykiatrisk med diagnosen alvorlig depresjon.

-Målet med filmen er å skape åpenhet. Det aller beste hadde vært om den var unødvendig. Mange unge jenter føler et stort press i forhold til det å prestere. De kalles ofte generasjon prestasjon. Den nye generasjonen vil gjerne være på topp på alle områder samtidig, se perfekt ut og oppnå topp skoleresultater, sier Giske.

-Målgruppa større enn vi trodde

Hun og Solveig Melkeraaen hadde sett for seg kvinner i tredveårene som den mest aktuelle målgruppa for filmen.

-Målgruppa er større enn vi trodde. I går var det over 300 studenter på Lillehammer som hørte på Solveigs foredrag der. Under visning på Bergen filmfestival sist uke var det stappfullt på alle tre visninger. Det ble utsolgt med en gang. Også vant filmen publikumsprisen, sier en stolt produsent.

Feelgood-film om depresjon

10. oktober skal filmen opp på minst 60 kinoer over hele landet .

-Det var mye mer enn vi hadde trodd, medgir Giske.

-Hvorfor kaller dere den en feelgod-film om depresjon?

-Solveig er nordlending, og det ligger nært henne å bruke mye humor om det alvorlige. Det burde være like enkelt å snakke om depresjon som å snakke om et brukket bein. Men slik er ikke situasjonen nå, forklarer hun.

I en omtale av filmen laget av produksjonsselskapet står det at den er en «dokumentar om Solveig og hennes familie. En film om å være perfekt og uperfekt, om kontroll og tap av kontroll, om angst for angsten, og om å le når alt er svart».

-Vi er veldig galde for at filmen kommer på Verdensdagen for psykisk helse, sier Ingvil Giske.

Hopp til meny