Vinner med Åpen dag på lukket avdeling

Vinner med Åpen dag på lukket avdeling

Nyheter / Publisert: 16. februar 2018.   Endret: 19. februar 2018

Linda Merethe Øye bryter med tabu når hun spøker om det å være i psykose. I vinter har hun vunnet både konkurranse, priser og publikums hjerter med sin fortellerkunst.

Linda Øye med premie SLAM-konkurranse på Thime Station

Med utdrag fra forestillingen Åpen dag på lukket avdeling, begeistrer Linda Merethe Øye publikum mange steder i vinter. Her fra kafeen Thime Station, der hun vant Garborgdagenes konkurranse i slam poesi i januar. (Foto: Hans Bjørnar Tunheim/montasje NAPHA.)

Med utdrag fra forestillingen...
SLAM POESI
  • Fenomenet Slam poetry har røtter i Chicago i 1984. Det er en konkurranse der poeter fremfører originale verk. Det er vanlig at fire-fem deltakere konkurrerer, og ofte er publikum med på å kåre vinneren. Hensikten var å flytte diktlesning fra akademiske miljøer og ut blant folk.  Kilde: Wikipedia
  • Det arrangeres Norgesmester skap i Slam poesi http://poesislam.no/, og i 2017 gikk Litteraturfestivalen på Lillehammer og Foreningen Les! sammen om et nordisk mesterskap. Der deltok blant andre Evelyn Rasmussen Osazuwa, som har en verdensmestertittel i Slam poesi.
  • Under Garborgdagenes #SLAM deltok Peter Strassegger, Linda Øye, Sunna Ingudottir, Pia Kaldheim og Kjetil Melkevik. 

 

 

Linda Merethe Øye bruker også tabloid ironi for å sette ting på spissen: Tenk deg en twittermelding om hva en pasient med psykoselidelse koster, - men enda verre - hva det koster at samme person ikke får deltatt i samfunnet. (Illustrasjon: Linda Merethe Øye)

Mer om

brukererfaringer kunst.og.kultur nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen