Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 12

Siste nytt

Signe Skofteland og Karoline Skofteland (4) år, hjemmekarantene, korona, tiltak
Karantene påvirker oss psykisk – dette sier forskningen Koronakrisen. En fersk gjennomgang av tidligere forskningstudier viser negative psykisk helse-effekter av lengre karantene. Motivasjon viktig.
Vegard Eide Dall
-Folk med psykiske problemer er en ressurs for andre Korona-krisen. -De har en helt annen erfaring med å komme seg gjennom ting som er vanskelige enn mange andre har, mener Vegard Eide Dall i Recoverybloggen.
Illustrasjonsbilde av koronavirus
Korona-virus, grafisk fremstilling
Oppdaterte korona-retningslinjer for psykisk helse- og rustjenestene Nyheter. Helsedirektoratet har revidert veilederen for tjenestene under Covid-19. Den gir mer presise anbefalinger til ulike tjenesteområder.
Housing First-teamet i Bodø
Housing First-team møter korona-krisen med telefon og god hygiene Korona-krisen. De ansatte i Bodøs Housing First-team bruker telefon og er nøye med hygiene, for å kunne fortsette å hjelpe de 27 personene de følger opp.
Psykolog Helle Skogstad Riege ved Forebyggende psykisk helsetjeneste i Lørenskog kommune
Slik legger RPH-teamene om til hjelp på avstand Korona-krisen. Da myndighetene vedtok korona-stenging, spurte Rask psykisk helsehjelp-team hverandre til råds. Hva gjør vi nå?
Magni Lunde, Melhus kommune
Psykisk helse- og rustjeneste finner nye veier rundt korona-pandemien Koronakrisen. -Nå forsøker vi å gi et godt tilbud med lavest mulig smitterisiko, og vi har lagt planer for verre scenarioer.
Solveig H.H. Kjus, ringer fastlege
Jeg kjenner på en snikende redsel Koronakrisen. Solveig Kjus har en alvorlig psykisk lidelse og nå stenges mange av tjenestene hun trenger i hverdagen. Vil hun takle korona-tiltakene?
FACT-teamet i Lofoten
Slik løser oppsøkende FACT-team unntakstilstanden Koronakrisen. FACT-teamet i Lofoten har stoppet oppsøkende virksomhet, samlet alle brukerne på tavle og gitt enkel og trygg tilgang til videokonsultasjon.