Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 12

Siste nytt

Signe Skofteland og Karoline Skofteland (4) år, hjemmekarantene, korona, tiltak
Karantene påvirker oss psykisk – dette sier forskningen En fersk gjennomgang av tidligere forskningstudier viser at det kan være sammenheng mellom dårligere psykisk helse og karantenetid i mer enn ti dager.
Vegard Eide Dall
-Folk med psykiske problemer er en ressurs for andre -De har en helt annen erfaring med å komme seg gjennom ting som er vanskelige enn mange andre har, mener Vegard Eide Dall i Recoverybloggen.
Illustrasjonsbilde av koronavirus
Korona-virus, grafisk fremstilling
Oppdaterte korona-retningslinjer for psykisk helse- og rustjenestene Helsedirektoratet har oppdatert veilederen, der kapittel 5 handler om hvordan psykisk helse- og rustjenestene skal ivareta personer med rus- og psykiske lidelser under koronaepidemien.
Housing First-teamet i Bodø
Housing First-team møter korona-krisen med telefon og god hygiene De ansatte i Bodøs Housing First-team bruker telefon og er nøye med hygiene, for å kunne fortsette å hjelpe de 27 personene de følger opp.
Psykolog Helle Skogstad Riege ved Forebyggende psykisk helsetjeneste i Lørenskog kommune
Slik legger RPH-teamene om til hjelp på avstand Rask psykisk helsehjelp i kommunene må snu seg raskt. Da Helsedirektoratet varslet stenging av virksomheten som tiltak mot korona, spurte de hverandre til råds. Hva gjør vi?
Magni Lunde, Melhus kommune
Psykisk helse- og rustjeneste finner nye veier rundt korona-pandemien -Nå forsøker vi å gi et godt tilbud med lavest mulig smitterisiko, og vi har lagt planer for verre scenarioer, sier leder for avdeling psykisk helse og rus i Melhus kommune, Magni Lunde.
Solveig H.H. Kjus, ringer fastlege
Jeg kjenner på en snikende redsel For oss med alvorlige psykiske lidelser får korona-krisen spesielle konsekvenser. Hvordan vil jeg takle at sikkerhetsnettet jeg er avhengig av brister?
FACT-teamet i Lofoten
Slik løser oppsøkende FACT-team unntakstilstanden FACT-teamet i Lofoten har stoppet oppsøkende virksomhet, samlet alle brukerne på tavle og gitt enkel og trygg tilgang til videokonsultasjon.