Fristen for å søke Kommunalt kompetanse- og innovasjonstilskudd hos Fylkesmannen nærmer seg i flere fylker. Undersøk hvordan psykisk helse- og rustjenestene i din kommune kan bruke ordningen!
TODELT TILSKUDDSORDRNING: Kommunale helse- og omsorgstjenester kan søke om tilskudd både til kompetanseutvikling og til innovasjonsprosjekter.
TODELT TILSKUDDSORDRNING: Kommunale helse- og omsorgstjenester kan søke om tilskudd både til kompetanseutvikling og til innovasjonsprosjekter.
Kommunalt kompetanse- og innovasjonstilskudd er en ordning som ble etablert av Helsedirektoratet i 2015.. Søknadene til tilskuddet forvaltes av Fylkesmannen i hvert fylke.
Ordningen skal bidra til at kommunene setter i verk kompetanseutviklende tiltak, nybrottsarbeid og fagutvikling utfra lokale forutsetninger og behov. Det kan søkes både om midler til kompetansetiltak og til innovasjonsprosjekter. Målet er å møte fremtidens utfordringer på helse- og omsorgsfeltet med bærekraftige og gode tiltak og tjenester.
-Tilskuddet skal gå til grunn- videre og etterutdanning, herunder opplæringstiltak for å styrke helse- og omsorgstjenestenes kompetanse om rus og psykisk helse, sier Sigrun Heskestad, seniorrådgiver i Avdeling utdanning og personellplanlegging, Helsedirektoratet.
Heskestad bekrefter at etterutdanning er definert som kortere kurs, internopplæring, ulike opplæringsprogram osv. som ikke gir studiepoeng. Så, kompetansesentrenes opplæringsprogrammer og kurs, kan være noe å søke om midler til å delta på. Det er kommunen som søker fylkesmannen om midler, ikke den enkelte ansatte.
Mer konkret kan det gis tilskudd til tiltak som styrker brukernes innflytelse, bedrer samspillet med pårørende, frivillige og lokalsamfunnet, forebygger og bidrar til at brukerne gjenvinner funksjonsevne, selvstendighet gjennom innovasjonsprosjekter og å styrke lederkompetanse, faglig utvikling, etisk refleksjon og utdanninger som styrker den kunnskapsbaserte praksisen i kommunene.
Helsedirektoratet.no har nærmere beskrivelser av ordningen.
Det er Fylkesmannen som forvalter ordningen og søknadsfristen varierer noe fra fylke til fylke.
Erfaringsmessig søkes det om mer enn dobbelt så mye som det er midler til i ordningen.
-Det er her Fylkesmannen lokalt kan bruke sitt skjønn. Både de og kommunene må prioritere godt, råder Heskestad.
Helsedirektoratet har bedt Fylkesmannen om å følge med og oppmuntre kommunene til å øke det formelle utdanningsnivået i helse- og omsorgstjenestene bl.a. ved sin vurdering av søknadene. I tildelingskriteriene ligger det samtidig en føring om at rus- og psykisk helse skal være et prioritert område.
videreutdanning til psykisk helse og rusarbeid (tidligere lønnstilskuddsorningen). Noen få får tilskudd etter gammel ordning, f.eks. fortsatt er i utdanningsløpet.
Det
Opplæring til brukerstyrt personlig assistanse. Opplæring til de som skal admin
– Veldig få kommuner har en strategi for å beholde seniorer i arbeid. Her er det en jobb å gjøre.
– Norge får flere eldre og færre yngre og vil komme til å mangle arbeidskraft. Men mye kan gjøres, for å forebygge dette.
– Flere enn vi har trodd har nytte av bare en time. Det er lett å ta kontakt via portalen på kommunens nettside
Hva er egentlig forsvarlig psykisk helsehjelp, og hva er uforsvarlig? Dette var ett av temaene på en ledersamling i Lillestrøm nylig
– Vi har ryddet i tilbudene, slik at det skal bli enklere for de som bor her i kommunen å bruke oss
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforsking AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på napha.no?