Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 6

Siste nytt

marianne meløy
Marianne Meløy kåserer om psykisk helse på NAPHAs jubileumsseminar NAPHA 10 år. -Om man laget en kostholdspyramide for psykisk helse, tror jeg at kultur er nederst i pyramiden, sammen med kornprodukter og poteter.
lure16769854
-For få erfaringskonsulenter med pårørendeerfaring Erfaringskonsulent. Ny kunnskap om erfaringskonsulenter: De fleste er kvinner. Få får veiledning, og halvparten er i prosjektstillinger.
Besøk fra Sørlandet og Finnmark hos Stangehjelpa
Strømmer til Stangehjelpa for å lære 450 kommuneansatte har de to siste årene besøkt Stangehjelpa, der alle får hjelp og brukernes tilbakemeldinger styrer tilbudet.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Puslespillbrikker og hender
Interkommunalt samarbeid til felles nytte Viser at små kommuner sammen klarer å gi et Rask psykisk helsehjelp-tilbud som de ikke kunne gitt alene.
Gudrun Wiik Larsen
Stadige begrensninger i adgangen til forsvarlig helsehjelp Ofte virker det som om det er tilfeldigheter som styrer vurderingene av om en person er samtykkekompetent.
27824103 hjelp
Slik kan du gi hjelp når verden raser sammen Kriser. –Er man mer opptatt av sin egen samarbeidskompetanse, samt gjøre- og værekompetanse enn å være tilstede, er man på villspor