Positive erfaringer med familieråd

Positive erfaringer med familieråd

Publisert: 13. januar 2012

Barneverntjenestene i 12 kommuner i Gudbrandsdalen har positive erfaringer med å hjelpe familier og deres nettverk til selv å finne løsninger på egen situasjon gjennom familieråd. Nå videreføres prosjektet.

Familie
BRUKERMEDVIRKNING: -Det er godt dokumentert at familieråd virker. Den sterke brukermedvirkningen gir de involverte et eierskapsforhold til beslutningene som tas, skriver Rannveig Ohren i en artikkel på psykiskhelsearbeid.no. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no.
BRUKERMEDVIRKNING: -Det er go...
FAMILIERÅD
  • Familieråd er en beslutningsmodell, der barnevernet gir den aktuelle familien og deres nettverk mulighet til å være med på å bestemme når viktige avgjørelser i deres liv skal tas. De finner selv løsninger og får ansvar for å gjennomføre dem.
  • Det er godt dokumentert at den store graden av brukermedvirkning som familierådsmodellen innebærer har positiv virkning.
  • I Gudbrandsdalen har 12 kommuner samarbeidet i to år om å gjøre familieråd til et implementert tiltak i barneverntjenesten. Prosjektet Familieråd 12K videreføres ut 2012.
PROSJEKTLEDER: Rannveig Ohren.

Mer om

nyheter

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen