Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 43

NAPHA er tilbake med sitt nyhetsbrev, etter omlegging av nettsidene. Få med deg det som skjer på psykisk helsefeltet hver uke på napha.no.

Siste nytt

Bengt Karlsson og Marit Borg
Dronningen av recovery abdiserer Nytt program for recovery. -Det er de som har levd erfaring med personlig recovery som er dronningene og kongene av recovery, sier professor Marit Borg.
gruppebilde
Samhandling om psykisk helse - et lovverk i utakt? Nye utfordringer i kommunene. Samhandlingsreformen innen rus og psykisk helsearbeid stiller kommunene overfor en rekke utfordringer.
I Forbedringsteamet i Tromsø f.v.Torgeir Johansen (NAV Tromsø), Anne Lise Pedersen (Tildelingskontoret), Beate Ulset Pettersen (Prosjektleder Forbedringsnettverket) og Rita Jonas (LPP)
-Recovery skal ligge til grunn for all hjelp i Tromsø På KS Læringsnettverk i Nord. Et forbedringsprosjekt har åpnet øyne for erfaringskompetanse og dobbeltkompetanse.
marit bals
Når pasienten mener han er gannet, og ikke psykisk syk Dilemma for terapeuten: Det er en uskreven regel i samisk kultur at man ikke snakker om ganning.

I NAPHAs kunnskapsbase finner du flere saker om psykisk helsearbeid blant den samiske befolkningen.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Damer i Kautokeino
Psykisk helsearbeid på tre språk De har spennende gjøremål i Kautokeino kommune og føler at de tilbyr brukerne god hjelp. Men det er ikke bare derfor Solbjørg, Pirkko-Lii...
Meahcceterapiija - Samisk familieterapi i utmark
Utmarksterapi for samiske familier Meahcceterapiija er navnet på et tilbud og en terapiform spesielt tilpasset familier med samisk kulturbakgrunn. Familiene får styrket sin...
Kultursensitivitet  Kautokeino
Kultursensitivitet i psykisk helsearbeid Kommunepsykologene Anne Lene Turi og Margrethe Bals påpeker viktigheten av å anerkjenne kulturell bakgrunn i møte med samisk kultur, for ...