Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 51

Siste nytt

Sture Jacobsen og Elisabeth Sjølie
Lærer å si fra om seksuelle overgrep Fra de er små og opp til russetiden får barn og unge i Sortland opplæring i å sette grenser, og si fra om seksuelle overgrep. Erfaringene er nå samlet mellom to permer.
Jula er ein mardraum, video
Synger om jula som mareritt Hør den splitter nye julesangen Jula er ein maredraum, som med glimt i øyet byr på musikalsk likemannsarbeid til alle som ikke synes jula er en glede.
Gruppe mennesker
Bør jobbe mer befolkningsrettet Psykologer ansatt i kommunene bør ikke bare behandle enkeltpersoner, men også jobbe med folkehelse rettet mot større befolkningsgrupper, ifølge ny rapport.
2220915 workshop
Fylkesmannen i Hedmark arrangerer søknadsverksted I Hedmark tar rådgiver hos Fylkesmannen konsekvensen av at statlige midler til psykisk helse- og rustjenestene fordeles i form av årlige tilskuddsmidler og inviterer kommunene til søknadsverksted.
Bekymret mann
De engstelige Møt Mr Worry og andre kulturelle skikkelser når Stig Erlend Midtgård beskriver hvordan bekymringer kan bekjempes med kognitiv terapi.
8755669 bamse
Fastlegene skal bli bedre på psykisk helse Et mål for framtidens primærhelsetjeneste er å forebygge mer. Dette gjelder også psykiske helseproblemer, og fastlegenes rolle blir viktig.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Telt i Korsvika
Seks år med Housing First i Sverige – framåt nu! Som rektor ved Lunds universitet tillot Per Eriksson at det ble satt opp militærtelt på universitetsområdet, og selv ga han sofaen sin til en hjemløs student.
Hjemløs
Renessanse for de hjemløse - nok en drøm? Metoden Housing First prøves stadig flere steder. I sommer, under den europeiske konferansen FEANTSA om hjemløshet, ble erfaringer med denne og andre tiltak i ulike land presentert. Samtidig ble det politiske ansvaret i et Europa med store og nye utfordringer knyttet til hjemløshet, diskutert.
HF, Bergen,