Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 51

Siste nytt

Sture Jacobsen og Elisabeth Sjølie
Lærer å si fra om seksuelle overgrep Fra de er små og opp til russetiden får barn og unge i Sortland opplæring i å sette grenser, og si fra om seksuelle overgrep.
Jula er ein mardraum, video
Synger om jula som mareritt Juletid. Musikalsk likemannsarbeid med glimt i øyet, til alle som ikke synes jula er en glede.
Gruppe mennesker
Bør jobbe mer befolkningsrettet Ny rapport. Psykologer ansatt i kommunene bør ikke bare behandle enkeltpersoner, men også jobbe med folkehelse rettet mot større befolkningsgrupper.
2220915 workshop
Fylkesmannen i Hedmark arrangerer søknadsverksted På verkstedet får de som jobber med psykisk helse i kommunene fart på søknadsskrivingen.
Bekymret mann
De engstelige Blogg. Møt Mr Worry og andre kulturelle skikkelser når Stig Erlend Midtgård beskriver hvordan bekymringer kan bekjempes med kognitiv terapi.
8755669 bamse
Fastlegene skal bli bedre på psykisk helse Pasienter med mer innflytelse og mer integrerte fastleger er stikkord for fremtidens psykiske helsearbeid.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Telt i Korsvika
Seks år med Housing First i Sverige – framåt nu! En professor og en tidligere universitetsrektor brenner begge for prosjektet Bostad först.
Hjemløs
Renessanse for de hjemløse - nok en drøm? Blogg. Europa har fire millioner hjemløse, men 11 millioner ledige boliger.
HF, Bergen,
Bolig først! Korleis gjer dei det? 14 norske kommunar er godt i gang med «Housing First-prosjekt». Korleis går det med prosjekta som tilsynelatande snur alt på hovudet? Vi ...