Bekymret melding førte til filmkurs for barn

Bekymret melding førte til filmkurs for barn

Publisert: 07. januar 2016.   Endret: 05. januar 2024

Noen foreldre hadde meldt om utfordringer rundt en livlig barnegruppe til det forebyggende barne- og ungdomsteamet i Lebesby kommune. Det fikk en spenstig snøball til å rulle.

Filmpremieren 22. mai 2014 utenfor Kjøllefjord kino. Bildet er av prosjektleder Sigrid Larsen (t.v.) og filmskaperne: Patrick Mathisen (10 år), Leon Bredesen (12 år), Jonatan Emil Joensuu (9 år), Eilert Jenssen (12 år), kursleder Trond Waage (t.h.), K

Fra filmpremieren 22. mai 2015, utenfor Kjøllefjord kino. Øverst fra venstre prosjektleder Sigrid Larsen og filmskaperne: Patrick (10 år), Leon (12 år), Jonatan Emil (9 år), Eilert (12 år), og kursleder Trond Waage. Fremme fra venstre filmskaperne Timian (7 år), Nicholas Rafael (8 år), Jim Ivar (9 år) og Kurt-Harald (9 år).

Fra filmpremieren 22. mai 201...
Fire filmer

«Mitt liv i Kjøllefjord» av Eilert, 12 år. En film om drømmen om båten. 12-åringen tjener penger på å skjære tellen av de ødelagte garnan, drar på sjøen for å fiske og går på kaia og ser på alle båtan.

«Fra «gamer» til fotballspiller» av Leon, 12 år. En film om å være «gamer», som blir lei av iPaden og iherdig begynner å spille fotball.

«4 venner» av Kurt-Harald, 9 år, Jim Ivar, 9 år, Patrick, 10 år, og Jonatan Emil, 9 år. En film om det flakkende livet på sykkel, i fjellet, på Playstation, på trampoline og om mye annet som disse fire 9- 10 åringene driver med. Og om hvor vanskelig det er med all kranglinga. Men i morra er uvennskapet borte.

«Beste (i) Kjøllefjord» av Timian, 7 år og Nicholas Rafael, 7 år. En film om to Kjøllefjord-gutter, 7 og 8 år, de er søskenbarn, og deres store kjærlighet: han Beste(far). Den gjensidige kjærligheten strømmer mot oss når guttene sitter tett i sofakroken med han Beste og synger tamilske sanger til han. Beste er en tamil som kom til bygda for 22 år sia!

Kursleder Trond Waage i samtale med to av filmskaperne
Fra filmkurset, ute på tokt i Kjøllefjord
Kjøllefjord

Mer om

barn.og.unge psykologer.i.kommunene folkehelse helsefremming.og.forebygging praksiseksempler lebesby finnmark

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen