Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 11 og 12

Siste nytt

Smilende skolebarn
Skap bedre psykisk helse i skolen Den nye boka «Psykisk helse i skolen» viser hvordan lærere kan avdekke psykiske helseplager blant barn, og støtte elevene slik at de får den hjelpen de trenger.
Lisbeth Normann
Pårørende – en ressurs som må høres -Pårørendes omsorgsinnsats tilsvarer 110 000 årsverk. Vi trenger kreftene til pårørende også fremover, sier statssekretær Lisbeth Normann.
Blomster i Oslo etter terrorangrepene 22. juli 2011
Slik bør kriser håndteres lokalt Helsedirektoratet har laget en ny veileder for kommunenes oppfølging etter kriser, ulykker og katastrofer.
Jannicke Berg Leknes
Bli en enda bedre psykisk helsearbeider Både ledere og ansatte innen kommunalt psykisk helsearbeid kan nå søke midler og studier for å heve kompetansen sin.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

jobbhuset melhus
Stiller tøffe krav og gir varme klemmer Ann-Cathrin og Frode ler godt av sitt første møte med Jobbhuset på Nav Melhus. De trodde de skulle på "nok et cv-kurs", men skjønte raskt at dette var noe helt annet.
piggtråd 1446355
Mennesker med psykiske plager utfordres på flere fronter Fordommer og manglende kunnskap hindrer mennesker med psykiske vansker i å delta i arbeidsliv og sosiale sammenhenger.
gullkornet
Tilbyr unge som sliter praksis i kommunal bruktbutikk I Melhus kommune kan unge som strever med den psykiske helsa få jobbe i kommunens egen bruktbutikk, Gullkornet.