Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 3 - 2017

Siste nytt

Ruth Andrea, Benjamin og Maria medvirker i dokumentarserien Stemmene i hodet
Forteller åpent om stemmehøring i ny dokumentarserie på NRK Tre unge mennesker baner vei, og forteller om å leve med alvorlig psykisk lidelse. Onsdag 25. januar har dokumentarserien "Stemmene i hodet" premiere på NRK.
Animasjon fra dokumentarserien Stemmene i hodet
Viktig å knytte stemmehøring til den enkeltes erfaringer Skjellsettende møter med en forsker og en stemmehører endret for noen år siden psykolog Birgit Vallas forståelse av hvilken psykologisk betydning det har å høre stemmer, og hvorfor det er så viktig å bli møtt på en god måte.
Kine Therese Falch-Lillevold
Oppsøkende team IPS-godkjent på kort tid -Det at vi har fokuset ut mot å besøke arbeidsgivere, og at jeg i tillegg er et fullverdig medlem av FACT-teamet, tror jeg var avgjørende, sier jobbspesialist Kine Therese Falch-Lillevold i FACT bydel Gamle Oslo.
Torkil Berge
Lærer å leve godt med somatisk sykdom Psykologene Torkil Berge og Elin Fjerstad hjelper mennesker med somatiske sykdommer til et bedre liv ved hjelp av kognitiv terapi.

Vi fortsetter å gjøre enkeltartikler fra heftet Psykologer i kommunen - en medspiller tilgjengelige på nett:

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Illustrasjon Å finne psykologens plass - Psykolog i kommunen - en medspiller
Å finne psykologens plass Her er noen råd fra NAPHA om hva som kan være nyttig å tenke gjennom når man skal ansette psykolog og få vedkommende til å trives i jobben og bli i stillingen.
fjell-bilde
Øykommunen med alle psykologene Ikke mange middels store kommuner har en egen psykologgruppe på ni ansatte i helsetjenesten. Det har Fjell, øykommunen utenfor Bergen.
Gjennom årene har kommunalt ansatte psykologer gjort en innsats på de områdene tidsånden har pekt på, ifølge seniorrådgiver i Norsk Psykologforening, Anders Skuterud.
Lang historie, nye roller –Det er historisk at norske kommuner nå blir lovmessig forpliktet til å tilby psykologtjenester til innbyggerne. Men kommunalt ansatte psykologer er på ingen måte et nytt fenomen, sier Anders Skuterud, tidligere fagsjef, nå seniorrådgiver, i Norsk Psykologforening.