Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 5, 6 og 7

Siste nytt

10510939 pengeregn
-Søk tilskuddsmidler nå for å komme i gang med FIT Nyheter. FIT er et fantastisk verktøy for de kommunale, psykiske helsetjenestene. Med innovasjonstilskudd kan dere komme i gang! OBS: Kort frist
Deltakere i recoverynettverk
Recovery - fra fine ord til praktisk handling Nyheter. -Vi må ikke komplisere det for mye, men heller gjøre det litt enklere.
Illustrasjon Kompetanse- og innovasjonstilskudd
Søk tilskudd til kompetanseutvikling og innovasjon Nyheter. Møt fremtidens utfordringer med innovasjon og kompetanse. Sjekk søknadsfrister hos Fylkesmannen
23328055 livsstil
-Gjør ikke jobben vår om vi ikke tar tak i det fysiske også Fysisk aktivitet. 15-20 års redusert levetid er mye. Vi må gjøre det vi kan for å redusere oversykelighet og overdødelighet hos de med psykiske plager.
4015976 folkehelse
Folkehelse blir sentralt for fremtidens elever Nyheter. Noe må ut, når livsmestring og folkehelse, bærekraft, demokrati og medborgerskap skal inn.
Scott og Susanne FOTO justert
Tre dagers FIT-veilederopplæring med Scott Miller og Susanne Bargmann Nyheter. Få med deg opplæring for veiledere innenfor FIT i oktober 2017!
Bilde av to jenter fra WHO-brosjyre
Depresjon tema for Verdens helsedag Nyheter. Verdens Helseorganisasjon (WHO) ønsker å øke kunnskapen om depresjon i befolkningen, og få flere til å oppsøke hjelp.
erfaringskonsulent bø
En erfaringskonsulents inntreden i en kommune Nyheter. Les om hvordan de tenkte i Bø i Vesterålen, da de skulle ansette erfaringskonsulent.
Pårørendesenteret.no
Nytt nettsted for pårørende! Nyheter. Pårørendesenteret.no - nytt nettsted som samler alt på ett sted nylig lansert
20927267 stup
Gir tilskudd til fysisk aktivitet Søker du innen 1. mars, kan du få tilskudd til prosjekt med fysisk aktivitet for personer som sliter med den psykiske helsa eller rus
Seksjonleder Merete Astrup sammen med pasient
Nytt medisinfritt tilbud i nord Universitetssykehuset i Nord-Norge er i gang med medisinfritt tilbud til brukere med alvorlige psykiske lidelser.
Animasjon fra dokumentarserien Stemmene i hodet
Forskningen på psykoselidelser er i krise Biomedisinsk forskning dominerer, mens nesten ingen forsker på opplevelsene av psykose, skriver psykiater i kronikk.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Anne Kari Hoel
-Noe av det mest meningsfulle jeg har holdt på med Psykologer i kommunene. -Demens er ingen statussykdom akkurat. Vi kan gjøre mye mer både for dem som rammes og for deres pårørende, mener psykolog Anne Kari Hoel.
HF Bergen
Høyt tempo og gode relasjoner hos Housing First i Bergen Praksiseksempler. Stadig flere utleiere kontakter Housing First-teamet i Bergen og tilbyr ledig husrom
Mange innsatsområder for psykologer i kommunene Psykologer i kommunene. Her får du et bilde av hva psykologene jobber med, hva de kan jobbe med, og hva myndighetene mener de bør jobbe med.
HF Stavanger  22
Norsk håndbok om Housing First Housing First. Ta en kikk på den nye håndboka om hvordan Housing First-prosjekter kan drives i Norge.
Rigmor Galtung
2530071 hopp
Pasienter vil ha mer fysisk aktivitet Fysisk aktivitet. Mange som sliter med den psykiske helsa og eller rus, ønsker seg mer fysisk aktivitet i behandlingen.
Illustrasjonsfoto til artikkelen Hele livsløpet i fokus
Hele livsløpet i fokus Psykologer i kommunene. Malvik kommune fjernet aldersgrense for å gjøre tjenestene mer smidige
Illustrasjonsfoto til Tips fra Mental Helse Ungdom
Fem gode råd fra ungdommen Psykologer i kommunene. NAPHA utfordret Mental Helse Ungdom til å komme med tips om hva som er gode hjelpetilbud der ungdommene bor.