Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt, uke 46, 2017

Denne uken ble årets pårørendekommune kåret. Prisen er opprettet i samarbeid mellom Pårørendesenteret, BarnsBeste, NAPHA, PIO, NK LMH, NKS Veiledningssenteret for pårørende i Nord-Norge og Pårørendealliansen. Dette, og flere aktuelle saker fra napha.no:

Siste nytt

Bent Høie og prisvinnere Årets pårørendekommune
Ålesund kåret til årets pårørendekommune -Kommunen utmerker seg med bredt og stort antall tilbud til pårørende. Mandag delte Helse- og omsorgsministeren ut prisen for første gang.
Lisbeth Slyngstad, rådgier i psykisk helse, team helse og omsorg, Ålesund kommune
Prisbelønt for bredt tilbud til pårørende Pårørende. Lisbeth Slyngstad forteller om tilbudet og arbeidet, som Ålesund har fått prisen Årets pårørendekommune for.
4183476 trist jente
Når barn og unge sliter, og det er vanskelig å hjelpe Arbeidsform. Flere norske kommuner har nå tatt i bruk Familiemøtet, en måte å jobbe på som oppleves nyttig, både av familier og hjelpere
Brukerstyrte sengeplasser COLOURBOX27973946
Første doktorgradsstudie på brukerstyrte sengeplasser - Brukerne mestrer og kjenner selv når de trenger hjelp, sier forsker Inger Elise Opheim Moljord.
Nettverk for ACT og FACT i Oslo
Nettverk for ACT/FACT-team i Oslo Skal bidra til etablering og drift av denne typen oppsøkende team for målgruppen med alvorlige, sammensatte problemer.
8380047 gutt
Ludvig som min pårørende Blogg. Hvordan gjøre hverdagen så god som mulig for barnet ditt, når du selv sliter? Les siste blogginnlegg fra Rigmor Galtung

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Rundt bålet
INSPIRE på norsk Måleverktøyet INSPIRE er utviklet for å drive psykisk helsearbeid i retning recovery.