Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 26, 27, 28 og 29

Se nyhetssaker fra Norge, internasjonal WAPR-konferanse i Madrid, internasjonal Housing First konferanse i Padova, Italia, innlegg fra våre bloggere, samt spennende praksiseksempler og tips fra kunnskapsbasen på napha.no. God sommer videre!

Siste nytt

Rockheim, Trondheim
Åpen dialog 2018 – påmelding starter Åpen dialog og nettverksmøter. Møt andre interesserte og få faglig påfyll om Open dialog, nettverksmøter og reflekterende samtaler
f.v. Anne B.G. Fjelnseth, Siri Bjaarstad og Gretha Helen Evensen, 2018
Påmelding i gang til fagdager om FIT/KOR i 2018 Bruk feedback til forbedring!. NAPHA arrangerer fagdager for FIT/KOR- pådrivere, ledere og veiledere. Benytt muligheten!
maraton 8307114
Fra dørstokkmil til Trondheim maraton Seminar om fysisk aktivitett. Se videostrøm fra fagseminar 31. august: Fysisk aktivitet. Bli med på gåtur eller maratonløp i Trondheim første dagen i september!
Arve Almvik og Grete Daling
Syng deg friskere vant førstepris på stor internasjonal konferanse -Jeg håper det kan bidra til å få korsang inn som tilbud i psykisk helsetjenestene, sier en glad korleder, Grete Daling.
COLOURBOX1144152 Recovery College
To millioner til recoveryskole på Jæren Snart utlyses stillinger for folk som kan fortsette arbeidet med å etablere et nytt spennende recoveryorientert tilbud.
Årets pårørendekommune 2017, Ålesund
Hvem bør bli årets pårørendekommune 2018? Frist 20. september. 20. september er siste frist for å melde på din kandidat til årets pris!
tsemberis
-Individuell omsorg hjelper Housing First. -Noen ganger er det vanskelig, når du føler at du som hjelper ikke klarer å lykkes. Men da skal du gå tilbake til det som teller. Relasjonen
Larry Davidson, professor
-Recovery misbrukes til å la være å hjelpe -Recovery er i ferd med å bli brukt som en straff for mennesker med psykiske helseproblemer, der de selv får skylden om de ikke blir bedre.
Mikhail Lavdas
Mobile psykisk helse-team hjelper flyktninger -Vi vil gjennom mobile psykisk helseteam vise at flyktninger med psykiske problemer hjelpes best ute i lokalsamfunnene.
Kårhild Husom Løken og Karl Johan Johansen på WAPR Madrid 2018
Brukerstyrte sentre blir recovery-knutepunkter Sagatun i Hamar og fem andre brukerstyrte sentre samarbeider nå om å bli knutepunkter for recovery.
Marianne Farkas, WAPR Madrid 2018
-Psykisk helsearbeidere må jobbe mer målrettet -Skal jeg få operert bort kreft vil jeg vite at jeg får kirurgi og ikke fysioterapi. Slik må også psykisk helsearbeid være, mener professor.
Audun Pedersen og Vibeke Hellesund på WAPR 2018 i Madrid
-Jobben min holder meg frisk Erfaringskonsulent Vibeke Hellesund klarer å legge det fæle på en hylle, fordi hun hjelper andre.
Maria JahrmannBjerke, statssekretær i Helse og omsorgsdepartementet, 2018 -NRK Radio Nyhetsmorgen - symbol
Regjeringen vil utvide tilbudet av Rask psykisk helsehjelp Innslag i NRK Nyhetsmorgen. Hør innslag i NRK Nyhetsmorgen om Rask psykisk helsehjelp som psykisk suksess. NRK forteller at regjeringen nå vil utvide tilbudet.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

homeless child
Tre kommuners suksesskriterier for å hjelpe hjemløse barnefamilier Bolig. Boligsosialt arbeid handler om menneskesyn, helhetsperspektiv og langsiktig arbeid. En ny rapport viser eksempler på hvordan man kan jobbe
Rigmor Galtung
Fra superspesiell til normaltriviell Nå har den begynt, forvandlingen fra å være den litt skjøre, spesielle blomsten til å bli en høyst ordinær og heller middelmådig 50-åring.
Baking
Lær pasientene å fange øyeblikket Blogg. -Vi terapeuter kan bevisstgjøre de vi hjelper på å være til stede i de daglige aktivitetene, skriver Stig Erlend Midtgård.
seminar i tromsø 12
Teater kan gi endret selvbilde og stolthet Teater og psykisk helse. På et seminar i Tromsø om psykisk helsearbeid og teater ble det klart: Det er mange gevinster, for den som begir seg opp på scenen!
Rauma psykisk helse- og mestringsteam
Halve staben har brukererfaring Egen kvalitetshåndbok, seks erfaringsmedarbeidere og midler til Rask psykisk helsehjelp har fjernet ventelisten og gitt fornøyde brukere.