-Restauranter serverer fisk for en hundrings som folkehelsetiltak

-Restauranter serverer fisk for en hundrings som folkehelsetiltak

Folkehelse / Publisert: 29. mars 2019.   Endret: 29. mars 2019

Kommunalt folkehelsearbeid i Bodø er ikke helt som andre steder. Man involverer restaurantbransjen, næringslivet, og har brukt et reklamebyrå for å nå innbyggerne.

gøran bodø

AKTUELT: På konferansen "Program for folkehelsearbeid i kommunene 2019" fortalte folkehelsekoordinator i Bodø, Gøran Raade-Andersen, om hvordan de når innbyggerne i folkehelsearbeidet i kommunen i nord. (FOTO: Anne Kristiansen Rønning/ NAPHA)

AKTUELT: På konferansen...
Tre tips for å involvere befolkningen i å skape et godt lokalsamfunn
  1. Kommunikasjon er eget fag. Bruk sparringspartnere som kan dette. Vi brukte reklamebyrå, og det har vært fantastisk bra. Det koster, men vi ser at det er økonomisk smart å bruke penger på dette, for å nå ut til de vi ellers ikke når på folkemøter og lignende. Det handler om å få et samfunn til å endre vaner.
  2. Samarbeid med de som har lyst til å samarbeide, ikke nødvendigvis med de som sitter i de opplagte funksjonene. Avslutt samarbeidet med de som ikke bidrar. Dette kan skje naturlig, om dere har en tydelig prosjektbeskrivelse i bunn, som sier noe om alles rolle og oppgaver. Ser man at noen ikke leverer, er det ikke naturlig at de fortsetter.
  3. Forsøk å bruk «folkehelsemidler» på store, universelle tiltak som når mange.

KILDE: Gøran Raade-Andersen, folkehelsekoordinator i Bodø kommune

Mer om

folkehelse helsefremming.og.forebygging inkludering nordland

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen