Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 26

Siste nytt

Marie Eunice Thorsland (lengst t.v.), Lise Haaversen-Westhassel, Randi Jane Reichelt og Hege Hellesmark Espebu
Har yoga som psykisk helsetilbud -Medisinsk yoga har vist seg å være et populært tilbud som ser ut til å gi gode resultater i form av styrket fysisk og psykisk helse, sier psykolog Kenneth Haugjord i Kristiansand kommune.
fauske
Først ut med pakkeforløp i Nordland Fauske er først ut med å jobbe med pakkeforløp, av kommunene som ligger innunder Nordlandssykehuset. –Det er topp for brukerne, om vi lykkes med dette, sier enhetsleder, Helse i Fauske kommune, Hilde Sørensen.
jann-magne kasteng
Laget kulturell møteplass for alle i Vestvågøy ved hjelp av innbyggerne -Unge og eldre kommer innom for sosialt samvær, arrangement, eller for å senke skuldrene. Kultursenteret skaper glede og engasjement i vår kommune.
nora samuelsen
-Nærmiljøprosjektet har bidratt til bedre dialog med innbyggerne Folkehelsekoordinator i Vestvågøy, Nora Warhuus Samuelsen, sier mye har skjedd i kommunens arbeid, etter at de deltok i nærmiljøprosjektet. –Det har skapt en varig endring i måten vi tenker på.
anna og hege
Dialoggruppe kan hjelpe, når psykiske plager er tabu For syriske flyktninger kan psykiske problemer ofte være vanskelig å snakke om. Dialoggruppe helse er et forebyggende tiltak som kan bidra til bevisstgjøring og åpenhet.
silje
Vågan i Lofoten: Vil bevare engasjement og fremtidstro på de små stedene -Jeg tror på å skape samfunn der folk trives. Det blir det gjerne god folkehelse av, sier Silje G. Henriksen, folkehelsekoordinator i Vågan kommune. Hun leder også arbeidet med kommunens samfunnsplan.
34039512 jente
Ny opptrappingsplan for barn og unge er på plass En ny opptrappingsplan for barn og unge opp til 25 år skal fremme barn og unges psykiske helse, deres livskvalitet og opplevelse av mestring.