Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 26

Siste nytt

Marie Eunice Thorsland (lengst t.v.), Lise Haaversen-Westhassel, Randi Jane Reichelt og Hege Hellesmark Espebu
Har yoga som psykisk helsetilbud -Medisinsk yoga har vist seg å være et populært tilbud som ser ut til å gi gode resultater i form av styrket fysisk og psykisk helse.
fauske
Først ut med pakkeforløp i Nordland Pakkeforløp. Fauske kommune begynner å komme i gang med pakkeforløp. i arbeidet legger de vekt på å ufarliggjøre arbeidsmengden til koordinatoren.
jann-magne kasteng
Laget kulturell møteplass for alle i Vestvågøy ved hjelp av innbyggerne Folkehelse. Det gamle meieriet på Leknes har nå blitt et kultursenter med 200 000 besøk i året. -Det er fantastisk for oss å ha et sånt sted!
nora samuelsen
-Nærmiljøprosjektet har bidratt til bedre dialog med innbyggerne Samskaping. Folkehelsekoordinator i Vestvågøy: Prosjektet hjalp oss til å begynne med samskaping i kommunen. Og nå tenker vi mer og mer sånn her!
anna og hege
Dialoggruppe kan hjelpe, når psykiske plager er tabu Flyktninger. Dialoggruppe helse for flyktninger er et vellykket tiltak. Trondheim kommune holder kurset for to til fire grupper per halvår, etter behov.
silje
Vågan i Lofoten: Vil bevare engasjement og fremtidstro på de små stedene Folkehelse. Silje Henriksen, folkehelsekoordinator og prosjektleder for samfunnsplanen i Vågan kommune, har stor tro på tett dialog med innbyggerne.
34039512 jente
Ny opptrappingsplan for barn og unge er på plass Nyhet. Barn og unge skal medvirke mer for å skape gode psykiske helsetilbud i kommunene. Det slås fast i den nye planen.