Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA sommernytt uke 27-33

Siste nytt

Bent Høie mottar heftet Psykologer i kommunen - en medspiller fra Ellen Hoxmark, faglig rådgiver i NAPHA
38 nominerte til Årets pårørendekommune - frist 20. august Ålesund og Asker er blitt hedret av helseministeren før, for sitt arbeid for pårørende til mennesker i vanskelige livssituasjoner. Si hvem du mener fortjener prisen i år.
Eirik Damsgaard i NRK (t.v.) og psykolog Ann Birgithe Solheim Eikhom
Radio-suksess med psykisk helse -Hva vi angrer på ved dødsleiet, og ferieforventninger, er blant favorittemaene, sier psykolog Ann Birgithe Solheim Eikhom etter ti radiosendinger om psykisk helse.
Vegard Eide Dall og Torbjørn Svendsen
Recovery-bloggerne Gjennom å intervjue brukere og fagfolk utforsker to ergoterapeuter hva det vil si å jobbe recoveryorientert med psykisk helse.
Tone Tellevik Dahl, byråd for eldre, helse og arbeid i Oslo kommune
Byrådet i Oslo med strategi for En psykt bra by Byrådet i Oslo vil motvirke ulikhetene i helse. 27. juni signerte de sin strategi med føringer for økt brukerinvolvering, tilgjengelighet og kunnskapsbaserte psykisk helse- og rustjenester.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Oppvarmingsøvelse på gulvet
Oppskrift på godt FIT-nettverksmøte Mer enn hver sjette kommunale psykiske helsetjeneste henter inn brukernes tilbakemeldinger gjennom verktøyet FIT. Se «oppskrift» på hvordan kommuner kan gjøre hverandre bedre i FIT-bruk.
Wenche Myhren Drægebø, Christine Dagnes og Bjørg Ure
Setter folk på riktig tankespor -Kurset ga meg mulighet til å lære mer om depresjon og om hvordan det påvirker livet og tankene våre. Men først og fremst ga det meg muligheten til å lære mer om meg selv.