Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 13, 2020

Siste nytt

Mikrofoner/media
Guide for å ivareta mental helse i en krevende tid Koronakrisen. Å holde pasientene oppdatert på situasjonen i en krevende tid anbefales for å berolige, og samtidig ivareta den psykisk helsen.
biskop
Messe for håp streames på Kirkens Facebook-kanal onsdag 1. april Koronakrisen. Ari Behns bisettelse ga Kårhild Husom Løken en ide om å samarbeide med Kirken om en messe for de som trenger ekstra håp og styrke.
mann telefon
Ane Heiberg Simonsen
Bruk av digitalt verktøy for å snakke med barn har eksplodert Koronakrisen. -Lærere og barnehagelærere har ikke mye tid til å bruke slike verktøy i en vanlig hverdag. Det er gledelig med en slik økning nå.
Bjørn Guldvog, helsedirektør
Råd om prioriteringer i psykisk helse- og rustjenestene Koronakrisen. Samhandling vektlegges og tjenestene må opprettholde dialog ved utskriving og når tilbud stenges. Helsedirektoratet med oppdaterte råd 25.3.
sprøyte overrekkes, hender, sollys gjennom port, gult
Viktig å hindre koronasmitte blant rusmiddelbrukere Koronakrisen. Plakater og råd til både helsepersonell og deg med en ruslidelse. Nyttig informasjon om spesielle koronatiltak deles nå med flere land.
lindesnes
-Ikke lett å få alle til å forstå smittefaren og forholde seg til restriksjonene Koronakrisen. LINDESNES: Det er utfordrende når du opplyser de som sliter med rus om faren for Korona-smitte, og de uansett samles i grupper.
Fra live-TV-studio
Bruker live-TV og chat for å nå ut til unge som trenger noen å prate med Koronakrisen. -Digitale flater blir veldig viktige i krisetider, mener prosjektleder og erfaringskonsulent Marius S. Pettersen i Bydel Gamle Oslo.
Inger Hagen, daglig leder for PIO-senteret
-Pårørende trenger støtte nå Koronakrisen. Oppfordrer psykisk helse- og rustjenestene til å støtte pårørende så godt de kan, nå som denne gruppen får et ekstra omsorgsansvar.
koronateam ålesund
I Ålesund tar man grep på tvers av tilhørighet i koronakrisen Koronakrisen. -Sammen finner vi frivillige. Vi har etablert lokale hjelpetelefoner og matombringing, og satt opp åpningstider for en kopp kaffe og samtale
Videosamtale, verktøy, programvare, illustrasjonstegning
Videosamtaler - hvilke verktøy og programvare Koronakrisen. Skype, Teams eller PatientSky? Se liste over videosamtaleløsninger og rutiner for sikker bruk
Toril Araldsen
Psykososial omsorg ved en pandemi - oppdatert nettressurs Koronakrisen. -Både hjelpere i første linje og sårbare grupper håper vi nettsiden bidrar til å ivareta bedre, sier leder Toril Araldsen ved RVTS Øst.