Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid www.napha.no

NAPHA-nytt uke 46, 2020

Siste nytt

Ensom mann
Viktig å opprettholde psykisk helse- og rusbehandling under pandemien -De som opplevde at behandlingstilbudet ble redusert hadde det verst etterpå, sier forsker Marianne Skogbrott Birkeland.
Ane Simonsen, RVTS Øst
Snakke med barn om vold og overgrep - videoforedrag I dette foredraget presenterer Ane Simonsen (psykolog) fra RVTS Øst Snakkemedbarn.no. Dette er et verktøy for alle som jobber med barn og unge. Forskning viser at selv fagfolk kvier seg for å spørre. Her ser du hvordan du kan øve på og bli bedre til å snakke med barn.
Portrett Tor Erik Befring
6 av 10 fornøyde med kommunale rustjenester -Det er oppløftende at flertallet opplever tillitsfulle relasjoner, god informasjon og hjelp til riktig tid, mener Tor Erik Befring i Helsedirektoratet.
Kommunikasjonrsrådgiver, foto, tekst
Vi søker kommunikasjonsrådgiver! NAPHA er på jakt etter 1-2 kommunikasjonsrådgivere til 1 års vikariat fra 1. januar 2021. Stillingen inngår i det kommunikasjonsfaglige teamet og nettredaksjonen. Vi jobber med tekst, foto, video og andre formater i digitale kanaler.
Olav Ovaa (t.v.) og Pål Berger
Gir hverdagskompetanse til mennesker som strever med livet -Der NAV gir penger og kommunen bolig, utfyller våre frivillige med de små hverdagstingene som gir mestring og hindrer tilbakefall. 
Rita Sørly, redaktør i Tidsskrift for psykisk helsearbeid
Ny frist! Hvordan har Covid-19-situasjonen berørt psykisk helsearbeid? Send inn artikler Tidsskrift for psykisk helsearbeid ønsker å få frem psykisk helse-tjenestenes og brukernes erfaringer fra Covid-19-situasjonen. Innen 15. desember kan du sende inn artikler.
Nina Petersen Reed
Psykisk tilfriskning krever innsats fra omgivelsene Mange aktører må bidra for at en person skal oppnå personlig recovery, og tilgang på møteplasser og betydningsfulle kontakter er avgjørende.

Tips fra NAPHAs kunnskapsbase

Ruth Helene Olsen
Miljøterapeuter dras mellom egen overbevisning og det de pålegges Miljøterapeuter kan komme i en vanskelig situasjon når de pålegges å gjøre noe de tror vil bli uheldig for pasienten.