Musikkterapi fremmer ressurser og tilfriskning. I denne filmen møter vi erfaringskonsulent Morten Sommerbakk og musikkterapeut Lasse Tuestad i Bergen. Filmen er en av seks korte filmer i en serie om musikkterapi.
Nettverket består av representanter for NAPHA, Korus, Polyfon, Fredrikstad kommune og Fagrådet for rusfeltet.
Seks korte filmer produsert av Nasjonalt nettverk for musikkterapi - psykisk helse og rus - gir innblikk i hva musikkterapi kan bety. De setter musikkterapi i sammenheng med recovery, brukermedvirking og identitet. I hver film møter vi mennesker som forteller om hvordan musikkterapien har gitt livet en ny mening.
I denne filmen møter vi erfaringskonsulent Morten Sommerbakk og musikkterapeut Lasse Tuastad
Morten Sommerbakk forteller at det snudde livet hans 180 grader rundt å komme inn i musikkterapi.
– Musikkterapien hjalp meg i min recovery på den måten at jeg klarte å få tilbake min identitet som en historieforteller og som en musiker, fremfor en rusavhengig som bare hadde problemer og var til bry, forteller han.
– Jeg oppdaget at Morten hadde en unik evne til å forteller historier, det var nesten som en nådegave og det var noe å ta utgangspunkt i, forteller musikkterapeut Lasse Tuastad.
Det er et recoveryperspektiv ved musikkterapi. Nasjonalt nettverk for musikkterapi - psykisk helse og rus - vil få frem at musikkterapi fremmer menneskers iboende ressurser og tilfriskning.
– Den skammen som jeg hadde hatt, forsvant ikke umiddelbart, men det begynte å fylles på med gode opplevelser, og musikkterapien var med på å bygge opp selvtilliten min og selvbildet mitt, slik at jeg til slutt våget å søke på en jobb, forteller Sommerbakk i filmen.
Nasjonalt nettverk om musikkterapi - psykisk helse og rus har også samlet filmene og mer informasjon om musikkterapi, på nettsiden til Fagrådet - Rusfeltets hovedorganisasjon.
Du finner alle filmene her på napha.no.
Nettverket består av representanter for NAPHA, Korus, Polyfon, Fredrikstad kommune og Fagrådet for rusfeltet.
Hvordan vi jobber med en medfødt ferdighet og oppmerksomt nærvær mot angst- og stressrelaterte plager
Sjekk ut metodene og de operative rutinene som Skar-prosjektet, et samarbeid mellom Den Norske Turistforening (DNT) og Oslo kommune bydel...
– Psykiske helsetjenester i kommuner kan tjene mye på å spille på lag med frivillige organisasjoner, sier Hege Eika Frey
– Å samarbeide med Den norske Turistforening (DNT) var gull verdt for oss!
Ansvarlig redaktør: Ellen Hoxmark
Webredaktør: Ragnhild Krogvig Karlsen
NAPHA er en avdeling i
NTNU Samfunnsforskning AS
Skriv og del:
Vil du skrive en artikkel på Napha.no?