– I FACT ung er det samarbeid som er i fokus

– I FACT ung er det samarbeid som er i fokus

Praksiseksempel / Publisert: 23. januar 2023.   Endret: 03. januar 2024

Det sier teamleder i FACT ung Grünerløkka, Torgeir Birkeland. Han er utdannet psykiatrisk sykepleier og har vært teamleder i FACT ung Grünerløkka siden mars 2022.

Torgeir Birkeland

Birkeland anbefaler FACT ung-team å ha FACT ung-modellen høyt oppe fra start. – Man kan komme skjevt ut om man organiserer teamet litt uhensiktsmessig. Det er kjent at det kan være litt drakamp mellom sykehus og kommuner, men i FACT ung er det samarbeid som er i fokus. (Foto: Helene Hegstad)

Birkeland anbefaler FACT ung-...
Birkelands tips til nye teamledere:

1. Tillitsbasert ledelse
Tillitsbasert ledelse er et godt stikkord, og det går begge veier. Få og ha tillit til dem du skal lede. Hvis du ikke har det fokuset med en gang, må du bygge det opp.  
 

2. Prioriter
Prioriter der du har mulighet til å påvirke og gjøre en forskjell. Det kan dukke opp veldig mange oppgaver og da må man gjøre prioriteringer. Et tips da er å vurdere om du har potensiell påvirkningskraft på saken. Om svaret er nei, ikke bruk tid på det. 

3. Ikke lukk øynene for konflikter
Hvis det er en konflikt i teamet må man som leder ta tak i det. Om ikke bare tuter og går det som det alltid har gjort. Ta tak! 

Mer om

fact.ung teamleder samhandling samarbeid ungdom praksiseksempler oslo

Les også

Ingen treff...
Aktuelt
Siste fra Kunnskapsbasen